UT P ÅTUR: Her er Petter Northugs egen bobil. Den skal han ha med seg på skirenn til vinteren for å sikre at han får fred, ro og hvile.Foto: John Northug
UT P ÅTUR: Her er Petter Northugs egen bobil. Den skal han ha med seg på skirenn til vinteren for å sikre at han får fred, ro og hvile.Foto: John NorthugVis mer

Vraker Northug luksusbussen til fordel for denne?

Pappa John har kjøpt bobil.

(Dagbladet): Pappa John Northug har tatt fram sjekkheftet og investert i en helt ny bobil som Team Northug skal bruke de neste sesongene.

- Den skal være med Petter på ferden fram mot VM i Falun i 2015, forteller John Northug til den svenske avisa Expressen.

Fornøyd Petter
Johns tanke er at bilen skal gi Petter flere muligheter til å slippe unna kaoset som alltid omgir superstjernen på skirenn. I stedet for å måtte brøyte seg gjennom folkemassene for å komme seg ut av forskjellige skisstadioner, kan han nå ganske enkelt gå inn i bobilen og slappe av i den.

- Petter er veldig fornøyd. Det er jo et perfekt alternativ for ham, sier Northug til Expressen.

- Tanken er å kunne ha den med i Tour de Ski som et alternativ til bussen han hadde i vinter. Det her blir mye mer praktisk, fortsetter Northug.

Vraker ikke bussen
At dette betyr at Petter Northug har lagt luksusbussen han brukte i fjorårets Tour de Ski på is, vil ikke Team Northug-manager Lars Gilleberg være med på.

- Nei, vi har ikke gått bort fra den, dette er en bil som John har skaffet på eget initiativ, sier Gilleberg til Dagbladet.

Ifølge Gilleberg kan det godt hende at luksusbussen, som skapte så mye oppstyr i Tour de Ski i januar, fortsatt henger med Team Northug neste sesong.

NORTHUG PÅ TUR: Den åtte meter lange bobilen skal gi Petter den roen han trenger for å yte best mulig, både i nasjonale og internasjonale løp.Foto: John Northug
NORTHUG PÅ TUR: Den åtte meter lange bobilen skal gi Petter den roen han trenger for å yte best mulig, både i nasjonale og internasjonale løp.Foto: John Northug Vis mer

- Ja, dette er to vidt forskjellige ting, sier Gilleberg til Dagbladet.

- Men hva syns du om bilen John har skaffet, da?

- Jeg syns den er jævlig fin, sier Gilleberg.