Vraker nye forhandlinger

Petter Solberg (30) endte dagen i et bilvrak. Verre for Subaru-ledelsen er det at nordmannen foreløpig også har avvist invitasjonen til nye kontraktsforhandlinger.

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): Petters kontrakt med japanske Subaru strekker seg ut neste sesong, men arbeidsgiveren har allerede invitert Petter til forhandlinger om forlengelse.

Det har Solberg foreløpig sagt nei til.

-  Dette er ikke tida til å forhandle om kontrakter. Det eneste jeg er opptatt av nå er å kjøre fort. Jeg kjører ikke for penger, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Forhandler selv

Rallyførerens nåværende kontrakt ble forhandlet fram av hans tidligere manager Jim Carlsen og advokat Odd Moe i lag. En ny avtale med Subaru - som trolig vil handle om rundt 35-45 millioner i året - skal Petter i all hovedsak forhandle fram selv.

-  Kontraktsforhandlinger er ikke noe problem. Jeg vet hva jeg er verdt. Og det gjør Subaru også. Men det er ingen grunn til å stresse. Det tar vi etter sesongen, sier Solberg.

-  Opp i lønn

Han er helt rolig i forhold til nye forhandlinger til tross for at stjerneførere som Marcus Grönholm og Sebastien Loeb - som for øvrig ligger på henholdsvis første- og andreplass foran dagens åtte etapper - står uten kontrakt etter årets sesong fordi Peugeot og Citroën skal trekke seg ut av rallysirkuset. De kan være fristende kandidater fra 2007 og framover.

 HENGER ETTER:  Petter Solberg fikk trøbbel på åttende fartsprøve i Finland i går. Dermed ligger Subaru-føreren på en 5. plass etter første dag. 52 sekunder bak hjemmefavoritten Marcus Grönholm. Alle foto: Daniel Sannum Lauten
HENGER ETTER: Petter Solberg fikk trøbbel på åttende fartsprøve i Finland i går. Dermed ligger Subaru-føreren på en 5. plass etter første dag. 52 sekunder bak hjemmefavoritten Marcus Grönholm. Alle foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Advokat Odd Moe vil bistå Petter på de juridiske sidene i en ny kontrakt. Han tror Petters markedsverdi har økt siden forrige avtale ble inngått.

-  Prisene stiger på alt, og når man i tillegg kan skilte med å være blant de aller beste, så kan det fort bli lønnsøkning, selv om tendensen skulle være lavere lønn for andre sjåfører. Petter har i tillegg høy reklameverdi, sier Moe til Dagbladet.

Han ser for seg at en ny kontrakt er avklart innen påske neste år. -  Vi har ikke snakket mye om dette ennå, men det ligger naturlig nok litt taktikkeri i å vente. Men det kan slå begge veier, sier han.

Dagens avtale er treårig. Trolig vil Petter gå for nye tre år.

-  Det er nok mest aktuelt, dersom øvrige betingelser også er på plass. To år er så kort at det kan bli litt stress, sier Moe til Dagbladet.

KRASJET: På nest siste fartsprøve kjørte Petter Solberg - uten bakvinge - i grøfta etter et hopp. - Det er lenge siden jeg har vært så redd. Jeg er fortsatt skjelven, sa Petter nesten to timer etter.