Vraker Ruud

Nederland vil ikke ha med Ruud van Nistelrooy i EM-kvalifiseringen neste helg.

Scoringsmaskinen Ruud van Nistelrooy er vraket fra Nederlands landslagstropp som møter Moldova i kvalifiseringen til fotball-EM. Årsaken er at Manchester United-spissen slo seg vrang da han ble byttet ut i forrige kamp, opplyser det nederlandske fotballforbundet.

Landslagstrener Dick Advocaat har gitt beskjed til van Nistelrooy om at han ikke er tatt ut i landslagstroppen fordi han spyttet mot bakken og sparket til en vannflaske i sinne etter at han ble erstattet med Pierre van Hooijdonk.

Ruud van Nistelrooy ble byttet ut 20 minutter før slutt i landskampen mot Tsjekkia i Praha 10. september. Nederland tapte kampen 3-1. Resultatet sendte Tsjekkia videre til EM-sluttspillet i Portugal neste år, mens Nederland må gjennom playoff.

United-spissen har i ettertid beklaget sin oppførsel overfor landslagssjefen og akseptert at han ikke blir tatt ut til den siste og ubetydelige EM-kvalifiseringskampen hjemme i Nederland 11. oktober.

(NTB-Reuters)

<B>UTELATT:</B> På grunn av dårlig oppførsel i kampen mot Tsjekkia får ikke Ruud van Nistelrooy være med på landslaget i neste kamp.