Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

Vraker seg selv

Tarjei Bø nærmest utelukker at han er aktuell til singel mixedstafett. Han mener lillebror Johannes rett og slett er for god.

MENER JOHANNES FÅR GÅ: Tarjei Bø regner med at lillebroren får gå singel mixedstafetten fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MENER JOHANNES FÅR GÅ: Tarjei Bø regner med at lillebroren får gå singel mixedstafetten fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

ANTERSELVA (Dagbladet): Fredag går mesterskapets andre mixedstafett av stabelen. Der skal to nordmenn i aksjon og kjempe om VM-gullet. I Östersund i fjor trakk Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland det lengste strået, og kunne ta med seg enda et VM-gull hjem.

Etter alle solemerker er det disse to som igjen får sjansen til å forsvare Norges ære, i det mesterskapet går inn i den siste helga.

Laget er derimot fortsatt ikke offentlig klart, men Tarjei Bø levner små muligheter for seg selv til å få en plass på tomannslaget.

- Vi vet vel at det er ganske klart, men det er ingenting som er tatt ut helt enda. Det blir nok Johannes som får den. Han er den beste skiskytteren vi har, både på papiret og i praksis. Han leder nok kraftig på den, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

HETS: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø står ikke høyt i kurs hos den russiske fansen etter at de langet ut mot den russiske gullvinneren på sprinten, Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Alltid forlokkende

Lillebroren er derimot litt mer usikker på om han faktisk får gå. Han erkjenner samtidig at han er svært lysten på en ekstra gullmulighet.

- Jeg har veldig lyst. Jeg vet ikke om laget er tatt ut enda, men om Tarjei har vraket seg selv, vil jeg prøve å gjøre et godt løp på normalen, sånn at jeg får gå. Det har vært en god sesong hittil, så jeg håper å få gå, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Han forteller at han har sansen for øvelsen, og at det er en fin mulighet til å pynte på Norges, og egen medaljestatistikk.

- Det er alltid forlokkende med medaljer, og dette er en supersjanse. Det er en kul distanse, hvor det på en måte er litt mer lek og spenning i den konkurransen. Den er ikke så utholdende og tidkrevende som de andre konkurransene, mener han.

26-åringen fra Stryn ser tilbake på fjorårets singel mixedstafett med et smil om munnen.

- Det var veldig bra i fjor. Marte var veldig solid under den konkurransen, så det ble en stor opplevelse. Vi får håpe det gjentar seg, sier Thingnes Bø.

- Har lagt inn en god søknad

Olsbu Røiseland forteller at hun mer enn gjerne går stafetten.

- Jeg håper jeg får gå. Jeg har veldig lyst, men jeg må bli tatt ut. Nå har jeg lagt inn et par gode søknader, så vi får se om jeg får gå. Om jeg blir tatt ut, går jeg.

- I fjor var det beinhardt, og det ble et rotterace fra start til slutt. Det var nok det mest ekstreme løpet jeg gikk. Men her oppe i høyden, med den flate løypa som er her, blir det nok et jobbeløp og en real syrefest, sier hun til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

TÅRER: En gråtkvalt Ingrid Landmark Tandrevold måtte motta trøst i målområdet. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Alt kan skje

Hun mener stafetten fort kan bli det mest underholdene for publikum under hele mesterskapet.

- Jeg tror det fikk veldig mye positiv omtale i fjor. Det som er ekstra gøy er at det er mange nasjoner som har en god utøver fra hvert kjønn. Duellene blir så vanvittig tette. Jeg håper at det blir et scenario hvor mange nasjoner kjemper om gullet på den siste skytinga. Det er det som gjør denne øvelsen så kul, sier hun, før hun fortsetter:

- Man skal ha marginene på sin side om man vil lykkes, for det kan bli alt fra gull til en 10.-plass. Der skal man ikke ta medaljen for gitt, sier Marte Olsbu Røiseland.

29-åringen mener det står mellom Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen på herresiden. For henne er det samme hvem hun går med, ettersom hun har hatt gode opplevelser med begge.

- Jeg tenker at Johannes er en kjempekandidat, men det er også Vetle. Uten at jeg vet noe, kan jeg se for meg at det står mellom de to. Jeg og Vetle fikk god trening da vi gikk sammen i Gelsenkirchen tidligere i sesongen, sier hun.

Singel mixedstafetten går klokka 15.15 fredag ettermiddag.

Hele Norges coronakart