Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vrakes av dronningen

Wimbledon-seier holdt ikke for Murray.

IKKE PÅ NYTTÅRSLISTA: Andy Murray er ikke å finne på Dronningens nyttårsliste, til tross for at han i sommer ble første brite på 77 år til å vinne Wimbledon-turneringen i tennis. Foto: Ahmed Jadallah / Reuters / NTB Scanpix
IKKE PÅ NYTTÅRSLISTA: Andy Murray er ikke å finne på Dronningens nyttårsliste, til tross for at han i sommer ble første brite på 77 år til å vinne Wimbledon-turneringen i tennis. Foto: Ahmed Jadallah / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Få kan dette med utmerkelser som britene, og Dronningens æresliste, som bekjentgjøres i forbindelse med overgangen til et nytt år, ble offentliggjort i dag tidlig.

Listen er lang, men likevel er det ett navn britisk presse har hengt seg opp i denne gangen.

Et navn som ikke står på Dronningens nyttårsliste.

Nemlig tennisprofilen Andy Murray.

Skotten skrev historie da han vant Wimbledon-turneringen - som første brite på 77 år. Helt siden Fred Parrys triumf på hjemmebane i 1936 hadde det hvilet en slags forbannelse over britene på nettopp Wimbledon.

Årets sportspersonlighet
Wimbledon-triumfen var nok til at han ble kåret til Årets sportspersonlighet av BBC, men altså ikke nok til å bli nevnt i Dronningens nyttårsliste.

Men Murray har fått anerkjennelse før, og finner nok trøst i sin OBE (Order of The british Empire) som han fikk for OL-gullet i London i 2012. Han vant også US Open det året.

Vraket Beckham også Det har også skapt lettere oppstandelse over at fotballstjernen David Beckham ikke er å finne på nyttårslisten. Det var mange som ventet at Dronningen ville ære han ekstra etter at han nå har bestemt seg for å legge opp.

Hvem som er funnet verdig en plass på nyttårsliten kan du se her.