Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vrakes etter snyteskandalen

Trener Riza Çalimbay skjelte ut John Carew på gårsdagens trening, og vraker nordmannen til helgas kamp. Nå spøker det for Carews Besiktas-framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen er anklaget for å ha snytt seg mot og på en motspiller under søndagens kamp mot Sakaryaspor. Blir han tiltalt av Det tyrkiske fotballforbundet, kan Carew trolig vente seg tre kampers karantene og en mulig bot.

Trener Riza Çalimbay vil imidlertid ikke vente på forbundet, og vraker toppscorer Carew til helgas viktige seriekamp mot storlaget Galtatasaray. Det skriver tyrkiske aviser etter at nordmannen måtte trene sammen med innbytterene på gårsdagens økt, mens rumenske Pancu var spiss på førstelagets trening.

Çalimbay skal ha vært rasende på Carew, og spurt hvorfor han blandet seg inn i situasjonen hvor snytinga skal ha funnet sted.

To muligheter

-  Jeg godtar ikke usportslig oppførsel, verken på trening eller i kamp, sier Çalimbay ifølge avisa Fanatik.

-  Hvis det oppstår flere slike situasjoner, kan den eller de spillerne som er involverte, glemme resten av sesongen.

Ingen av de tyrkiske avisene oppgir noen årsak til at hvorfor Carew er satt ut laget, men trolig er det enten fordi Çalimbay håper på mindre Carew-straff fra forbundet ved å vise at Besiktas håndterer saken på egen hånd.

Eller - og kanskje mest sannsynlig - så er det fordi treneren ønsker ro rundt laget, og ser på Carew som et uromoment slik situasjonen har utviklet seg.

 UTE: Besiktas-trener Çalimbay er ikke blid på John Carew etter spytteepisoden - og vraker nordmannen til helgas kamp. Dette skriver tyrkiske aviser. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
UTE: Besiktas-trener Çalimbay er ikke blid på John Carew etter spytteepisoden - og vraker nordmannen til helgas kamp. Dette skriver tyrkiske aviser. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Og hvis det siste stemmer, spøker det for 25-åringens framtid i Tyrkia. Hør bare hva Çalimbay sier:

-  Jeg ønsker meg en ny spiss, en som ikke kommer hit for å sitte på benken. Han skal være en av Europas beste.

Fansen raser

Han vil ikke uttale seg om Carews framtid direkte, men sier «vi får vente og se hva som skjer til sommeren».

Dette, kombinert med en vraking, pleier ikke å være et godt tegn.

Også fansen raser etter snyteepisoden, som kommer på toppen av en sesong med flere gule og røde kort enn vanlig for Besiktas - en klubb som er kjent for å være en av Tyrkias mest fairspillende.

-  Vi vil heller tape enn at kampene skal utarte på denne måten, skriver noen av dem på flere debattfora på internett.

En som likevel forsvarer Carew, er sportsdirektør Kivang Oktay. Han var den som, sammen med eks-manager Vicente del Bosque, hentet Carew til Tyrkia sommeren 2004.

-  Det er blitt gjort mange stygge ting mot John før i år, men TV viser bare bildene av det han gjør. Hvis han blir ilagt en bot, kommer vi til å forfølge saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!