Vrakes etter storseier

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vurderer å bytte ut spillerne som vant 4-0 mot Brann onsdag. Les siste nytt om lagene.

Peiling på fotball? Meld deg på i

Mitt drømmelag

!

«Never change a winning team» er et ordtak som ikke gjelder i Vålerenga. Etter at Brann ble knust onsdag er likevel flere spillere på laget truet.

For både Johan Arneng (midtbane) og Petter Belsvik friskmeldt er friskmeldt før avspark. I tillegg er stopper Andreas Augustsson aktuell.

Rekdal vurderer å sette alle inn på laget mot Odd. Det betyr at tre spillere står i fare for å vrakes.

- Det er ikke utenkelig å bytte på laget. Både Arneng og Belsvik er aktuelle fra start. Med unntak av Aasmund Bjørkan har jeg endelig helt frisk stall, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Den spillende Vålerenga-treneren holder på at han bare sikter seg inn på 30 seriepoeng, og nekter å omtale Vålerenga som et topplag ennå.

Med motstandere som Odd, Viking og RBK de neste ukene får han fort svar.

- Vi har ikke møtt de beste lagene ennå. Det er ingen grunn til å peke nese til noen, sier Rekdal.

En som tar Vålerenga på alvor er Odd-trener Arne Sandstø.

- Vålerenga er et av de tøffeste lagene å møte på bortebane. Styrken til VIF er at de skifter system i forhold til motstanderne, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Han berømmer også Rekdals for at han har fått skikk på oslolagets forsvar.

- Det er veldig vanskelig å produsere noe mot Vålerenga. Men det er litt for tidlig å si at de er et topplag, sier Sandstø.

Les det siste om lagene før runde 5. i Tippeligaen:

Molde - Lillestrøm

Lørdag kl. 19.00 på Molde stadion

 • Ingen nye skader i Romsdal og trener Gunder Bengtsson vurderer å kjøre på med de samme 11 som tapte mot Lyn. - Matchene kommer så tett, at det er ikke sikkert alle orker å spille to kamper så tett, sier Gunder til Dagbladet.no.

  Skader: Ingen. Usikre: Ingen. Karantene: Ingen.

 • Lillestrøm kan glede seg over skadefri tropp. Også Frode Kippe er tilbake etter at han sto over med karantene sist etter det røde kortet mot Lyn. Kan dytte ut en i forsvaret.

  Skader: Magnus Powell (operert). Usikre: Ingen. Karantene: Ingen.

  Bodø/Glimt - Brann


  Søndag kl. 18 på Asmyra
 • Glimt-trener Øystein Gåre har Håvard Halvorsen tilbake fra karantene, men vil ikke si om han går rett inn på laget. Stig Johansen sliter med en kneskade, men spiller trolig mot Brann - som kommer rett fra 0-4 mot VIF. - Det kan slå begge veier at de tapte stort. Vi tror de kommer til å bite godt fra seg på grunn av det, sier Gåre til Dagbladet.no.

  Skadd: Wehstad. Usikker: Christian Berg. Karantene: Ingen.

 • Brann har ingen skader eller karantener, men velger trolig å bytte litt på laget som tapte 0-4 mot Vålerenga onsdag. Alex Valencia er aktuell fra start på vingen, mens Egil Ulfstein kan ta en plass i midtforsvaret. - Det kan fort bli et par skifter, sier Brann-assisten Tor Thodesen til Dagbladet.no.

  Skader: Ingen. Usikker: Ingen. Karantene: Ingen.

  Bryne - Rosenborg


  Søndag kl. 18 på Bryne stadion
 • Bryne-assistent Hans Olav Frette har ingen nye skader og reservekeeper Svein Bø er frisk igjen. Etter tapet mot Stabæk kan det bli forandringer framover. - Det kommer an på systemet vi velger å spille, sier Frette til Dagbladet.no.
 • Roar Strand ble operert i går og indreløperplassen tas i stedet av enten Hassan El Fakiri eller Odd Ingen Olsen. Bare Dagfinn Enerly mangler i RBK-stallen og stemningen er positiv etter to strake seirer.

  Skadd: Enerly (operert). Usikker: Ingen. Karantene: Ingen.

  Moss - Lyn


  Søndag kl. 18 på Melløs
 • Moss må klare seg uten Rune Tangen, som fikk rødt kort sist. Trolig blir Juliussen dratt inn fra backen, og erstattes av Thomas Solberg. - Det blir ikke store forandringer, sier Eirik Brakstad til Dagbladet.no.

  Skadd: Hans Palmqvist. Usikker: Ingen. Karantene: Tangen.

 • Lyn har danske Steven Lüstu tilbake etter karantene. Det betyr trolig at unge Kristian Onstad går ut, og Frode Hansen flyttes tilbake på backplass. Spiss Helgu Sigurdsson er ikke spilleklar ennå.

  Skadd: Ouseb, Håkonsen, Midtsian, Nilsen. Usikker: Ingen. Karantene: Ingen.

  Stabæk - Sogndal


  Søndag kl. 18 på Nadderud
 • Thomas Finstad slo skulderen ut av ledd da han kom inn som innbytter sist, og er usikker til spill. Ellers er Marel Baldvinsson nærmere en startplass, på bekostning av Christian Michelsen. - Men det kan godt hende vi starter med samme lag som mot Bryne, sier trener Gaute Larsen til Dagbladet.no.
 • Sogndal har gått tre kamper uten scoring og vurderer et par bytter på laget - som ikke er tatt ut ennå. Trolig blir Rune Buer Johansen trukket ned på midten, inn på flanken kommer Alexander Ødegaard.

  Skader: Ingen. Usikre: Ingen. Karantene: Ingen.

  Start - Viking


  Søndag kl. 18 på Kristiansand stadion
 • Start sliter voldsomt med skader. Morten Larsen og Jukka Hakala står begge over, trolig overtar innbytterne fra Odd-kampen: Morten Knutsen og Lars Martin Engedal. Keeper Dime Jankulovski er småskadd. - Dime står hvis det ikke kommer et jordskjelv, sier sportslig leder Eivind Tellevsen til Dagbladet.no.

  Skader: Hakala (kne), Larsen (skulder), Kjetil Bøe (kne). Usikker: Jankulovski. Karantene: Ingen.

 • To innhopp med mål fra Peter Kopteff og Hannu Sigurdsson gjør laguttaket vanskelig for Benny Lennartsson. En midtbanespiller og en spiss står i fare for å bli vraket. Erik Nevland vil gjerne på benken i denne kampen, men er ifølge Viking-assistent Geir Lunde usikker. - Laget er ikke tatt ut, sier Lunde til Dagbladet.no.

  Skader: Bjarte Lunde Aarsheim (operert). Usikker: Nevland. Karantene: Ingen.

  Vålerenga - Odd Grenland


  Søndag kl. 18 på Ullevaal
 • Odd-trener Arne Sandstø har ingen nye skader å bekymre seg for. Stiller trolig med samme lag som mot Start. - Men det er ikke helt sikkert, sier Sandstø.

  Skadd: Thomas Røed. Usikker: Ingen. Karantene: Ingen.

 • Vålerenga har Johann Arneng og Petter Belsvik i trening etter skader. Bare Aasmund Bjørkan er uaktuell. Kjetil Rekdal vurderer å endre på laget som vant 4-0 mot Brann borte. - Det er ikke utenkelig, sier Kjetil til Dagbladet.no.

  Skader: Åsmund Bjørkan (operert). Usikker: Ingen. Karantene: Ingen.

<B>UBESEIRET TRENER:</B> Vålerenga ligger på fjerdeplass med to seirer og to uavgjort. Kjetil Rekdal frykter de neste kampene.