Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vrakes

KRANJSKA GORA (Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer, vil minst halvparten av landslagshopperne bli vraket foran neste sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I vinter har det vært åtte løpere på landslaget. Det nye laget blir enda mer spisset, sier landslagssjef Hroar Stjernen etter gårsdagens avslutningsrenn i mammutbakken i Planica.

Fem sikre

Stjernen vil ikke ut med navn, men sier at det nye landslaget vil bestå av seks til sju hoppere.

Etter vårt syn er fem mann mer eller mindre sikre på å komme med:

Tommy Ingebrigtsen, Morten Ågheim, Olav Magne Dønnem, Henning Stensrud og Christian Meyer. En aktuell sjettemann er Tore Sneli.

Trioen Espen Bredesen, Jon Petter Sandaker og Sturle Holseter ryker ut av landslaget vinteren 1999/2000. Kristian Brenden, Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy står i fare for å bli vraket.

- Jeg vil ikke kommentere navn. I begynnelsen av april skal vi evaluere sesongen sammen med løperne. Det nye landslaget blir klart i midten av april. 1. mai er starten på den nye sesongen, sier Hroar Stjernen.

Bedre teknikk

For å komme tilbake i verdenstoppen, skal landslagshopperne ha flere samlinger, trene mer fysikk og forbedre teknikken. Et av verktøyene i arbeidet er et glid- og tilløpsstillingsprosjekt i samarbeid med Olympiatoppen.

- Vi har rikelig med løpere, men teknikken er ikke stabil nok. Forbedring av teknikken er et av hovedmålene kommende vinter, sier Hroar Stjernen.

I vinter hadde hopperne et budsjett på 4,5 millioner kroner. Hoppledelsen håper det vil øke til seks millioner kroner neste sesong.

Norges Skiforbund har allerede kommet med et tilskudd på 500000 kroner til VM-forberedelser foran mesterskapet i Vikersundbakken 10. til 13. februar år 2000.

Satser på OL

Hvis Stjernen får det som han vil, blir det også et E-cuplag og et juniorlandslag kommende vinter - i tillegg til det spissede landslaget på seks-sju løpere.

Et hovedkrav til det nye landslaget er at det må ofre mer enn tilfellet har vært i vinter. Det langsiktige målet er OL i Salt Lake City i 2002. Delmålene er skiflygings-VM i Vikersundbakken neste vinter og Lahti-VM i 2001.

STRYKES FRA LISTA:

Alt tyder på at det blir store utskiftninger på hopplandslaget neste sesong:

Espen Bredesen (vrakes)

Tommy Ingebrigtsen (sikker)

Sturle Holseter (vrakes)

Lasse Ottesen (i faresonen)

Jon Peter Sandaker (vrakes)

Henning Stensrud (sikker)

Kritian Brenden (i faresonen)

Roar Ljøkelsøy (i faresonen)

Morten Ågheim (sikker).

I tillegg tror vi Olav Magne Dønnem og Christian Meyer er sikret plass.