Sverige - Norge, kl. 20.45

- Vrakes

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror ikke Erling Braut Haaland får tillit fra start mot Sverige. Tror også at Even Hovland må ut.

KOMET: Erling Braut Haaland var stolt etter A-landslagsdebuten mot Malta. Men han stiller neppe fra start i dag. Her under trening på Friends Arena i Stockholm i går. Foto: NTB scanpix
KOMET: Erling Braut Haaland var stolt etter A-landslagsdebuten mot Malta. Men han stiller neppe fra start i dag. Her under trening på Friends Arena i Stockholm i går. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Sverige - Norge, kl. 20.45 på TV 2

STOCKHOLM (Dagbladet): Trener Lars Lagerbäck holdt som vanlig kortene tett til brystet da han ble spurt om laget i går - mot Sverige. Han sa at han hadde det mer eller mindre klart, men Söta Bror skal få lure i noen timer til før kampstart klokka 20.45 i kveld.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen har gjort det til kunst å treffe på laguttaket før Norges kamper. Vi møter ham til en prat i katakombene på Friends Arena i Stockholm. Hva tror han denne gang?

- Det blir to forandringer fra laget mot Malta, mener han.

- Jeg tror Tore Reginiussen kommer inn for Even Hovland på stopperplass. Han hvilte mot Malta, men han er vår beste defensive stopper. Sverige kommer til å angripe, det blir en utfordring å stoppe dem. Derfor tror jeg Reginiussen kommer til å spille.

Mathisen fortsetter:

- Så tror jeg Tarik Elyounoussi er veldig aktuell for startplass på topp. Det var ingen pangdebut av Erling Braut Haaland mot Malta. Og det kunne du heller ikke forvente. Tarik kjenner systemet til Lagerbäck godt. Og han har gode opplevelser fra Friends Arena tidligere.

- Hvorfor tror du Hovland skal ut? Han var involvert i begge målene i 2-0-seieren over Malta?

- Hovland har litt for mange feil i seg. Han er ikke like god når han blir utfordret defensivt. Han kan være banens gigant i 80 minutter, så kan det komme en feil eller to.

Om stopperplassene sa Lagerbäck på pressekonferansen i går:

- Dere får ingen svar av meg. Vi får se om dem som spilte sist (Håvard Nordtveit og Even Hovland) var tilstrekkelig gode nok der. Eller om Ruben Gabrielsen og Tore Reginiussen kommer inn i stedet.

Til Dagbladet sier Tarik Elyounoussi at dette er en kamp for ham. Friends Arena er til daglig hjemmebanen hans med AIK.

- I sånne kamper er det en fordel å spille på hjemmebane. For meg blir det nesten som en hjemmekamp. Jeg håper at Lars velger meg.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Jeg har fått mange meldinger fra AIK-supportere som ønsker meg lykke til. Enkelte skulle ønske at jeg var svensk, sier Elyounoussi og smiler.

Skal vi tro signalene her og der, tyder mye på at laget mot Sverige blir slik:

Keeper: Rune Almenning Jarstein.

Forsvar: Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen og Haitam Aleesami.

Midtbane: Martin Ødegaard, Ole Selnæs, Sander Berge og Stefan Johansen.

Angrep: Joshua King og Tarik Elyounoussi.

Ifølge Expressen er den største nyheten fra det svenske laget at Marcus Berg vrakes. Dette ser ut til å bli startelleveren:

Keeper: Robin Olsen.

Forsvar: Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson-Lindelöf og Pierre Bengtsson.

Midtbane: Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal og Emil Forsberg.

Angrep: Alexander Isak og Robin Quaison.

EM-KVALIK
Spania550013-315
Sverige531112-710
Norge522110-78
Romania521212-77
Malta51042-123
Færøyene50053-160