Ragnhild Haga

Vraket: - Det sårer meg

Ragnhild Haga bekrefter at hun har blitt vraka før OL-sesongen, dagen før landslagsuttaket offentliggjøres. Samtidig setter hun spørsmålstegn ved landslaget grunn til vrakingen.

FERDIG: Ragnhild Haga er ferdig på landslaget, men sier selv på sin Instagram at motivasjonen mot OL fortsatt er stor. Foto: Geir Olsen / NTB
FERDIG: Ragnhild Haga er ferdig på landslaget, men sier selv på sin Instagram at motivasjonen mot OL fortsatt er stor. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var litt trist. Det er vel 10-12 år. Det er rart. Samtidig som man føler man har hatt en ganske bra sesong, hvertfall på slutten, så man skjønner ikke helt hvordan man ender der, sier Ragnhild Haga til Dagbladet og bekrefter at hun har blitt vraka før OL-sesongen.

- Men man kan jo stå utenfor landslaget også, jeg er jo motivert, men det er kjedelig, sier hun videre.

Haga har vært på landslaget siden 2015 tok sin første verdenscupseier i Ruka i Finland i 2017. Hun har en rekke meritter på lista, blant annet to olympiske gull fra Pyeongchang i 2018, både på 10 kilometer fristil og på stafett.

Etter det har jenta som representerer Åsen Idrettslag hatt noen tyngre sesonger. Hun tok NM-sølv på 10-kilometeren, og deretter fulgte hun opp med 7.-plass i VM og 4.-plass i verdenscupen i Falun denne sesongen.

- Dobbeltmoralsk

Begrunnelsen Haga har fått fra landslaget er at de ville prioritere sprintere inn på laget. En begrunnelse Haga ikke forstår seg på.

- Resultatene var gode nok, men de sa de ville satse på sprintere. Det er litt uklart for meg akkurat hva de tenker.

Haga forklarer at hun gjentatte ganger har sagt til landslaget at man må passe på rekrutteringen på distanse bak Therese Johaug.

Dermed mener hun det blir dobbeltmoralsk å vrake henne, som har en fjerde og sjuendeplass på distanse i år.

- Da lurer jeg på om de tenker at det ikke er godt nok, eller om det er sprintere de skal ha. Eller om det er det jeg har tatt opp tidligere. Jeg har tatt opp en del ting internt som de kanskje ikke liker, sier hun.

Haga vil ikke gå i detalj på hva hun har tatt opp internt og understreker at man skal kunne ta opp ting innad i et lag. Likevel påpeker hun at distanseløpere ikke har blitt prioritert godt nok.

- Jeg stiller meg undrende til om Skiforbundet, som skal ta vare på alle de beste utøverne, prioriterer en distanse over andre. Er man et privatlag kan man det. Men av skiforbundet syns jeg det er en rar måte å prioritere på.

Er du usikker på grunnen?

- Ja, hvor sammensatt det er eller om det er resultatene som ikke er gode nok, vet jeg ikke. Jeg synes takhøyden kanskje ikke har vært høy nok. Det er det jeg setter spørsmålstegn ved. Jeg syns jeg har tatt opp det på en ok måte. Det sårer meg litt.

Uttak tirsdag

Tirsdag vil Norges Skiforbund offentliggjøre samtlige uttak for landslagene sesongen 2021/2022. Landslagstrener Ole Morten Iversen vil ikke kommentere om Haga er vraka, inntil videre. Han vil heller ikke kommentere kritikken Haga retter mot forbundet.

- Uttaket er i morgen, så det blir feil å si noe nå, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til Dagbladet.

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer