Vraket av Norge

LAHTI: Magne Myrmo ble vraket fra det norske smøreteamet i fjor vår. I går testet han og plukket ut gullskiene til Andrus Veerpalu. Nordmennene frykter at det er norske smørehemmeligheter som bidro til at Estil ble slått med to tideler.

Den norske smøresjefen Stig Ditløv misliker at Myrmo gikk rett fra en jobb i det norske laget, til smørejobb hos Estland like før jul i fjor.

- Det er ikke gunstig. Det kan godt hende at han har fått med seg hemmeligheter fra oss. Men det er ingenting vi kan gjøre med det. Hadde vi hatt ressurser, så hadde det vært en idé å lage en kontrakt der alle smørere forpliktet seg til å ikke røpe hemmeligheter når de forlater jobben, sier Ditløv til Dagbladet.

Karantene

Og det er ikke første gangen Myrmo får pepper av sine gamle kolleger. Glidansvarlig i den norske smøretroppen, Geir Tufto, sa til Adresseavisen den 19. februar at Magne Myrmo burde ha blitt pålagt karantene av det norske skiforbundet før han kunne tatt en ny smørejobb i et konkurrerende lag.

- Det synes jeg er smålig av dem å si. Hvis de virkelig mener at jeg skulle hatt karantene, så burde de heller ha gitt meg en fallskjerm, sier Myrmo.

Den siste verdensmesteren på treski følte at det norske laget ikke mente de hadde bruk for ham lenger i fjor.

For gammel

- Jeg var vel for gammel for dem. De skulle vel rekruttere nye folk, og jeg har jo forståelse for det. Men det er jo greit med litt erfaring i dette gamet også, sier Myrmo, som er ansvarlig for festesmurningen i Estland. Samme jobb som han hadde i Norge.

Den norske smøresjefen er ikke i tvil om at skiene var med å avgjøre løpet i Veerpalus favør i går.

- Ja, han kunne ikke vunnet på dårlige ski. Men det skal sies at estlenderne alltid har vært gode til å smøre. Det viste de også i Ramsau i 1999, sier Ditløv.

Og verdensmesteren sjøl er strålende fornøyd med den jobben Myrmo har gjort for ham.

- Han gjør en kjempejobb for oss i Estland. Jeg hadde gode ski i dag, sa Andrus Veerpalu til Dagbladet etter gulløpet i går.

Godord

Den estiske smøresjefen Are Mets lovpriser den norske smøreeksperten:

- Vi er ikke så mange personer i vårt serviceteam, derfor er det viktig å ha folk med erfaring. Magne har lært oss en del nytt siden han kom, men vi vet sikkert litt mer enn Myrmo om andre ting. Den smurningen Veerpalu gikk på i dag, brukte vi bare en gang i fjor.

Magne betyr veldig mye for oss, sier Mets.

<B>FOR GAMMEL FOR NORGE:</B>-Jeg er vel for gammel for dem. De skulle vel rekruttere nye folk, og jeg har jo forståelse for det. Men det er jo greit med litt erfaring i dette gamet også, sier Magne Myrmo, som er ansvarlig for festesmurningen i Estland. Samme jobb som han hadde i Norge.