Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket Brann. Nå er han månedens Premier League-spiller

Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo har vært best av alle.

PRIS: Odion Ighalo er kåret til månedens spiller i Premier League. Foto:
Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge
Livepic
PRIS: Odion Ighalo er kåret til månedens spiller i Premier League. Foto: Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic Vis mer

(Dagbladet): Watfords stjerneskudd Odion Ighalo har herjet i Premier League denne sesongen og bøttet inn mål. Nå er den tidligere Tippeliga-spilleren kåret til månedens Premier League-spiller for desember.

Nigerianeren, som scoret ni mål 20 kamper for Lyn i Tippeligaen, har hatt en fabelaktig desembermåned. Da ble det fem nettkjenninger for 26-åringen.

Ighalos neste stoppested etter Lyn-karrieren skulle egentlig være Brann og Bergen. Men nigerianeren vraket Brann i siste sekund og dro heller til italienske Udinese.

Det fikk varsellampene til å blinke kraftig rødt på styrerommet i Bergen, som dermed mistet førstevalget til å erstatte storscoreren Thorstein Helstad. Dermed mistet de trolig også muligheten til å selge Ighalo videre for en høy sum.

Ighalo angrer nok ikke på valget om å velge italiensk fotball foran Brann og har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene. I Udinese gikk det riktignok ikke spesielt bra, men på utlån til spanske Granada tok karrieren fyr.

Månedens manager Deretter fikk Ighalo muligheten i Watford. Sist sesong dannet han Championships mest fryktede angrepsduo med Troy Deeney.

Nå er han altså en av Premier Leagues aller beste spillere og er med sine 14 ligascoringer kun ett mål bak Romelu Lukau og Jamie Vardy på scoringstroppen.

- Det var en fantastisk måned, men ikke bare for meg - for hele laget, sier Ighalo til Sky Sports.
 
I tillegg er Watfords Quique Sanchez Flores kåret til månedens manager. I løpet av julemåneden ble det tre seirer, én uavgjort og ett tap for Watford.

De startet desember med seirer mot Norwich (2-0, hjemme), Sunderland (1-0, borte) og Liverpool (3-0, hjemme), før det ble 2-2 borte mot Chelsea i London. Like før nyttår ble det 1-2-tap mot Tottenham på eget gress.

Disse har blitt kåret til månedens spiller så langt i sesongen: * August: André Ayew, Swansea

* September: Anthony Martial, Manchester United

* Oktober: Jamie Vardy, Leicester

* November: Vardy

* Desember: Odion Ighalo, Watford

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media