Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket etter dommerhets

Lillestrøms Gylfi Einarsson utestenges i tre kamper etter den grove sjikanen mot dommer Bente Skogvang. En meget forbannet Arne Erlandsen vraket ham i tillegg fra troppen til cupkampen i går.

Umiddelbart etter mandagens 2. divisjonskamp mot Byåsen (LSK2 tapte 0- 5) beklaget en angrende Einarsson den grove og kjønnsfikserte språkbruken overfor Skogvang. Det tok ikke Fotballforbundet hensyn til, og straffet ham i går likevel med karantene i de fire neste 2. divisjonskampene.

- Han har heller ikke lov til å spille for andre lag under karantenen. Det betyr at han mister tre Tippeliga-kamper, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.

Midtbanespiller Einarsson, som spilte de fire første LSK-kampene, sitter nå på tribunen mot Brann hjemme, Rosenborg borte og Aalesund hjemme. Ikke bra for et LSK-lag der Espen Søgård bare mangler ett gult kort på å sone karantene.

- Uakseptabelt

Før Fotballforbundet rakk å komme med sin dom i går ettermiddag, hadde Erlandsen personlig tatt affære mot Einarsson ved å kaste ham ut av troppen som slo Mercantile 7- 2 i andrerundekamp i cupen i går kveld.

- Jeg satte ham ut av troppen fordi vi ikke ønsker slik oppførsel fra våre spillere. Det er helt uakseptabelt, og jeg vil med dette statuere et eksempel, sier Erlandsen.

Han krever at A-spillerne skal gå foran som gode forbilder når de spiller på andrelaget.

- De skal være gode eksempler for de mange juniorspillerne våre som spiller på dette laget. Signaleffekten ved slik språkbruk er veldig dårlig, sier Erlandsen.

Mister bonuser

Hadde Erlandsen vært trener for Einarsson i et annet land med andre regler enn Norge, hadde han sannsynligvis reagert med å ilegge den 24 år gamle islendingen en klekkelig bot.

- Men regelverket i Norge tillater ikke oss å gi bøter. Per i dag har spillerne retten på sin side, sier Erlandsen.

Ifølge LSK-treneren får Einarsson likevel merke sin egen dumhet på pungen.

- Han blir satt på sidelinja, og mister bonuser. Det går samtidig utover laget, som mister en disponibel spiller i tre kamper.

Erlandsen ser seg med dette ferdig med saken:

- Straffen fra Fotballforbundet er streng, og alle kan gjøre tabber iblant.

FOR STOR I KJEFTEN: Gylfi Einarsson jubler etter scoring i en Tippeliga-kamp i fjor. Nå er Lillestrøm-spilleren utestengt for tre kamper etter dommersjikane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media