Vraket etter nattkrangel

Skihopperen Lars Bystøl (24) er vraket i Lahti-troppen etter en mindre episode i forbindelse med Holmenkollrennet forrige helg.

Både Bystøl og sportssjef Jan Erik Aalbu bekrefter overfor Dagbladet at Bystøl fikk fri fra gårsdagens renn i Lahti på grunn av en nattlig episode i nattetimene før søndagens renn i Holmenkollen. - Det skyldes noe som skjedde i forbindelse med Holmenkollen sist helg. Jeg har vært i Spania, og ville snakke med ham før vi sendte ham ut i verdenscupen igjen. I går hadde vi en prat på Ullevaal Stadion, sier Jan-Erik Aalbu. Den konkrete årsaken til at Bystøl er vraket i Lahti-troppen, vil ikke Aalbu si noe om. - Jeg ville bare høre hva Lars hadde å si selv, men vil ikke kommentere innholdet av samtalen. Lars har vært med på ting før. Nå vil vi prøve å hjelpe ham, sier han.

Ikke alvorlig

Etter det Dagbladet erfarer, skyldes vrakingen at Bystøl ikke ville betale for en taxitur til Holmenkollen Turisthotell natt til søndag. I verdenscuprennet senere på dagen i Kollen ble han nummer 39 med 100,5 meter og 86,4 poeng. - Hva som skjedde kan jeg ikke si noe om. Jeg vil bare si det samme som Jan Erik sier om saken. Vi hadde en prat, men det er overhodet ikke noe alvorlig ting det er snakk om her, sier Bystøl til Dagbladet. I VM i Val di Fiemme var Bystøl en meget sentral bidragsyter til at det norske laget tok bronsemedaljer bak Finland og Japan. I normalbakkerennet ble han nummer 12, og har ved siden av Tommy Ingebrigstsen vært den mest stabile norske hopperen på senvinteren. Men nå innrømmer at Bystøl at han begynner å merke kjøret.

- Sliten

- Jeg føler meg veldig sliten. Denne vinteren har vært veldig travel, veldig mye reising, og mye nytt å forholde seg til. Det har kostet mye, sier Bystøl. Denne helga benytter han til vanlig ungdommelig skilek. - Jeg skal til Trysil sammen med en gjeng kamerater. Vi skal kjøre alpint. Det blir gøy. Nå tenker jeg kun på å hoppe i hundre i Planica neste helg. - Så formen din er bra? - Ja, jeg hoppet veldig bra på trening i Vikersund på tirsdag. Så den tror jeg er bra.

Snill gutt

Det er ikke første gangen den friske vossegutten er i småtrøbbel for utenomsportslige ting. For to år siden ble Lars Bystøl dømt til 24 dager ubetinget fengsel for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Promillen ble målt til 2,38. - Jeg kjørte bil i fylla, det var dumt gjort. Etter å ha vært på fest, ble jeg stoppet i Bogstadveien i Oslo midt på natta, sa Bystøl til Dagbladet den gangen. Etter denne uheldige episoden, har Bystøl rett og slett skjerpet seg voldsomt. Han har jobbet knallhardt med seg selv. I år har han for alvor tatt skrittet inn i verdenseliten. Og i hans lokale klubb, Kollen-hopp, har de bare positivt å si om Bystøl. - . Vi har stor tro på Lars. Jeg tror ikke denne episoden får noe konsekvens for Lars, sier leder Roar Gaustad, til Dagbladet.

NATTLIG TRØBBEL: - Hva som hendte natt til forrige søndag, vil jeg ikke si noe om. men jeg har følt meg veldig sliten etter en travel vinter, sier Lars Bystøl til Dagbladet.