Vraket etter sykdom: - Heldigvis slapp de inn tre mål sist

Even Hovland skal vise at han fortjener plassen i Nürnberg.

I FORM: Stopperdueoen Even Hovland og Vegard Forren gjør det bra på landslaget om dagen.
Foto: Tore Ulrik Bratland
I FORM: Stopperdueoen Even Hovland og Vegard Forren gjør det bra på landslaget om dagen. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Landslagsstopper Even Hovland har ikke spilt de siste fire kampene for klubblaget Nürnberg i 2. Bundesliga.

Det startet med sykdom som satte Hovland ut av spill i én kamp. Det var nok til at han ikke fikk tilbake plassen da han kom tilbake, og i stedet ble henvist til benken.

- Jeg var syk en liten periode, og jeg ble bytta ut. Så spilte de to 0-0-kamper, fikk en seier og uavgjort nå sist (3-3 mot Union Berlin journ.anm.). Heldigvis slapp de inn tre mål, så forhåpentligvis kan jeg få muligheten igjen, sier Hovland til Dagbladet med glimt i øyet, og legger til:

- Man må bare stå på på trening og vise at man fortjener plassen.

- En fordel På landslaget har Hovland nærmest fått plass ved siden av makker Vegard Forren. Duoen har spilt sammen de siste fem landskampene, noe som blant annet har ført til at Norge har holdt nullen i fire av dem.

Kun Italia har funnet veien til nettmaskene i den aktuelle perioden de to har spilt sammen.

- Vi har spilt mange kamper sammen i Molde. Vi kjenner hverandre godt på og utenfor banen. Når du stoler på makkeren din så er det ikke noe problem. Det er en av fordelene vi har hatt, sier Hovland om samarbeidet.

Duoen henger ofte på rommet og prater under landslagssamlingene, og Hovland mener begge fungerer godt sammen både på og utenfor banen. De snakker ikke så mye om taktikk utenfor banen.

- Nei, ikke noe spesielt. Det blir litt før og etter kamp. Ellers har vi et avslappet forhold til det. Vi stoler på hverandre 110 prosent. Det er det viktigste, sier Hovland.

Alle vil spille Samtidig som Hovland har fått lite spilletid har Håvard Nordtveit fått mye spilletid i Bundesliga for Borussia Mönchengladbach den siste tiden, riktignok som høyreback.

Nordtveit dannet stopperpar med Vegard Forren tidligere i EM-kvalifiseringen, da med Hovland på benken. Sistnevnte skjønner hvis Nordtveit skulle bli frustrert over lite spilletid på landslaget slik situasjonen er nå.

- Selvfølgelig. Alle vi som er her vil spille. Det er ingen som er fornøyd med å sitte på benken. Da kan du finne på noe annet. Det hadde vært det samme for min del. Hadde ikke jeg fått spille hadde jeg blitt forbanna. Vi må prestere både her og på klubblaget hvis vi skal få spille. Vi må levere resultater, sier Hovland.

-  Men det er vanskelig å skille deg og Forren så lenge landslaget er så tett bakover?

- Selvfølgelig er det en fordel for oss som spiller. Men spiller du ikke på klubblaget og sitter på benken der, så er der klart at vi må ha spillere som har kamptrening hver eneste helg. Som er vant til det. Hvis jeg ikke kommer inn igjen (på klubblaget journ.anm.), så blir det nok vurdert bytte der også, sier Hovland.

Norge møter Ungarn på Ullevaal førstkommende torsdag. Returoppgjøret spilles i Ungarn søndag.