FÅR TRØST AV PETTER: Vrakede Finn Hågen Krogh ble vraket igjen. Nå får han støtte av tidligere vrakgods, Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FÅR TRØST AV PETTER: Vrakede Finn Hågen Krogh ble vraket igjen. Nå får han støtte av tidligere vrakgods, Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Vraket Finn Hågen fordi han er reserve på sprinten

- Det er en del av grunnen.

SOTSJI (Dagbladet): Finn Hågen Krogh var forhåndsuttatt til å gå sprinten i OL, men ble vraket likevel da Ola Vigen Hattestad vant generalprøven i Toblach forrige helg.

Dermed ble Krogh reserve på sprinten, og går bare dersom en av de fire uttatte blir syke før start 11. februar.

Den reservestatusen gjør Krogh uaktuell på åpningsdistansen som er tremil med skibytte også. Til tross for at den øvelsen går allerede søndag, ble Didrik Tønseth og Tord Asle Gjerdalen vurdert foran Krogh i køen.

Det til tross for at tremila med skibytte i Kroghs øyne er hans andre gode distanse i disse lekene.

- Var ikke Krogh aktuell i det hele tatt til dette laget?

- Nei, sier landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet.

- Han er fortsatt reserve på sprinten, og det er ikke noen vits i å gi ham en kule i beinet før han eventuelt kanskje går en sprint. Vi er nødt til å tenke litt taktisk også, sånn at vi ikke ødelegger hans sjanser på sprinten om noen blir syke eller skadde.

- Så reservestatusen på sprinten gjorde ham uaktuell til tremila?

- Det er en del av grunnen, ja.

Støttes av Petter Krogh var naturlig nok utrolig skuffa over at han ikke fikk gå sprinten slik han var lovet. Krogh har ikke pratet med pressen etter vrakinga, men sendte ut en pressemelding sent i går kveld.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke fikk lov til å gå. Jeg har lenge hatt OL i Sotsji som et mål, og når det ikke gikk i oppfyllelse ble jeg lei meg, skriver han i pressemeldinga.

Skuffelsen er lett å forstå for Petter Northug, som også var en av dem som skjøv Krogh ut av laget. I tillegg ble Northug vraket til den norske OL-troppen før OL i Torino i 2006, en opplevelse som fortsatt vekker såre minner hos Northug.

- Jeg husker jo sjøl da jeg var ung og ble vraka til OL, så nå er det bare å snu det og bruke det som motivasjon. Det er bare å komme tilbake neste gang og vise at det var feil, sier Petter på dagens pressekonferanse.

Spår stor framtid for Finn For i etterkant av uttaket satte Petter seg ned sammen med Krogh og snakket med Krogh. Der sa han akkurat det samme, at det nå handler om å vende vrakingen til noe positivt.

- Vi har snakka sammen hver dag, og han kommer seg over det. Han er ung og er en stor idrettsutøver, så han klarer åp snu det og bruke energien på trening og å utvikle seg som langrennsløper. Finn er ung og er et talent, han kan gå fort både på sprint og distanse framover. Allerede neste OL kan det være han som går alle distanser og forsvarer Norges ære i langrennsløypa, sier Northug.