Vraket for tre millioner

LUGANO (Dagbladet): Thomas Myhre har spilt 79 kamper for Everton. Den 80. koster Liverpool-klubben tre millioner kroner. For slik er avtalen som ble inngått da Myhre gikk fra Viking for 18 millioner. Og derfor sitter den EM-aktuelle keeperen på tribunen.

Pengene Everton må betale, skal fordeles mellom Viking, Rune Hauge og Thomas Myhre. Det betyr en bra utbetaling for Thomas - og minst 300000 kroner - hvis han får ett eneste minutt til for den nåværende arbeidsgiveren.

Men slik EM-situasjonen er, tenker han ikke penger. Bare spilletid.

- Det er riktig at Everton må ut med tre millioner kroner neste gang jeg står i mål for dem, sier Thomas Myhre til Dagbladet. - Jeg velger imidlertid å tro at det ikke er årsaken. Men for å være helt ærlig ser det ikke ut til at jeg får flere kamper. Hvilket er veldig frustrerende med tanke på EM.

Spilte strålende

Da Myhre var frisk igjen og Paul Gerrard ble skadet, fikk nordmannen seks Everton-kamper på rad. Etter fire gevinster, en uavgjort og ett tap - hvor Everton holdt nullen i tre av kampene - ble han plutselig vraket. Og siden det har ikke Everton vunnet på fire forsøk.

Det eneste som har skjedd, er at Thomas Myhre har havnet på tribunen.

- Fordi Everton trenger penger og skal selge deg uansett?

- Jeg nekter å tenke sånn. Men ja, klubben trenger penger, sier Thomas Myhre.

- Det virker ganske åpenbart?

- Jeg føler meg i hvert fall utenfor. Sjøl om manageren selvfølgelig bestemmer, må jeg få en prat med ham når jeg kommer tilbake fra landskampen.

Vil spille gratis

Sist Myhre og Smith snakket var det bare positivt. Om den samtalen sier Thomas:

- Da jeg ble vraket etter de seks kampene jeg spilte, sa Walter Smith at han var fornøyd. - Det hjelper ikke meg så lenge jeg ikke får spille. - Jeg kan godt spille gratis i to måneder for å få en sjanse til å spille i EM, sier Thomas Myhre.

FRUSTRERT: - Jeg kan godt spille gratis i to måneder for å få en sjanse til å spille i EM, sier Thomas Myhre.