Sergio Ramos:

Vraket fra EM-troppen

Sergio Ramos (36) blir ikke å se under sommerens EM.

IKKE MED: Sergio Ramos er vraket fra Spanias EM-tropp. Foto: NTB
IKKE MED: Sergio Ramos er vraket fra Spanias EM-tropp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sergio Ramos er vraket fra Spanias EM-tropp. Midtstopperen har hatt store problemer med skader denne sesongen og står «bare» oppført med 15 opptredner for Real Madrid i ligaen.

Det er nok til at midtstopperkjempen ikke er blant de 26 spillerne i troppen til landslagssjef Luis Enrique.

- Jeg er overrasket. Det er nok de fleste andre også. Man skulle tro at hans CV, standing, lederegenskaper, rutine og mesterskapserfaring skulle trumfe det faktum at han faktisk ikke har spilt så mye fotball denne sesongen, sier ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.

Veland påpeker at det har vært en tøff sesong for Ramos, som står oppført med 180 landskamper og 23 mål for Spania.

- Kanskje har Luis Enrique tenkt at han vil ha så få forstyrrende elementer som overhode mulig i den spanske troppen. Kanskje kontraktsituasjonen med Real Madrid ikke ville vært løst før EM, forteller Vsport-eksperten.

STOR LEDER: Den ferske landslagskapteinen Martin Ødegaard forteller i forkant av debuten mot Gibraltar at det er mye han kan lære av sin tidligere lagkamerat Sergio Ramos. Video: NFF / Foto: NTB Vis mer

Landslagssjef Enrique sier dette om vrakingen:

- Jeg snakket med Ramos på telefonen i går. Han har ikke spilt eller trent med laget siden januar. Jeg tenker bare på troppen. Jeg anbefaler Sergio å være egoistisk og prøve å bygge opp formen sin igjen denne sommeren.

Her er troppen:

Keepere: Unai Simón, David de Gea, Robert Sáchez

Forsvar: José Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, César Azpilicueta, Marcos Llorente

Midtbane: Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabián.

Angrep: Dani Olmo, Oyarzabal, Morata, Gerard Moreno, Ferrán Torres, Adama Traoré, Sarabia

Veteranen debuterte for Spania i 2005. Han var en av nøkkelspillerne da spanjolene vant VM i 2010 og EM i 2008 og 2012.

- Du taper noe, men du vinner også noe. Du får nå et mer ungdommelig preg på troppen. Det du taper er lederegenskaper, rutine, vinnermentalitet. I tillegg taper du den respekten som motstanderens spiss ville hatt om Ramos sto på andre banehalvdelen, forteller Veland.

Dette skal være første gang i historien at ingen Real Madrid-spillere er i en spansk mesterskapstropp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer