Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Moan satser utenfor landslaget

Vraket fra landslaget etter 15 år: - Jeg er ikke ferdig

Satser mot sitt åttende strake VM.

SATSER VIDERE: Magnus Moan er ikke tatt ut på landslaget for første gang på 15 år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SATSER VIDERE: Magnus Moan er ikke tatt ut på landslaget for første gang på 15 år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag kom den for mange overraskende nyheten: Magnus Moan er ikke med på kombinertlandslaget.

I en sport som ikke alltid blir viet størst oppmerksomhet, har trønderen vært en profil. Men nå, for første gang på nesten 15 år, står han utenfor det gode selskap.

- Det er rart å få den beskjeden, erkjenner Moan overfor Dagbladet.

- Skjær i sjøen

Meldingen om at det er Jørgen Graabak, Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog som utgjør årets landslag, kom imidlertid ikke uventet på meritterte Moan.

- Jeg snakka med Kristian (Hammer, landslagssjef jour.anm.) tidligere i uka, og selv om det var litt spesielt å høre, så er dette det beste for meg. Det er ikke til å legge skjul på at det har vært noen skjær i sjøen, forteller 34-åringen.

Moan og landslagsledelsen har hatt flere uenigheter den siste tiden, og det hele kulminerte med at han først ble tatt ut til OL, for så å trekke seg fra troppen noen timer før fristen gikk ut.

Landslagssjefen begrunnet vrakingen av Moan slik overfor NTB:

- I utgangspunktet har han hatt en veldig svak sesong resultatmessig. Det har vært en prosess med Magnus der han ikke har hatt tillit til oss, og da har vi blitt enige om at det kan være en vinn-vinn-situasjon at han satser utenfor. Han gir gass i et år til, og han har folk rundt seg som han har tro på, sa Hammer.

- Skrev historie

Nå skal Moan satse videre på egen hånd utenfor landslaget. Dette betyr imidlertid ikke slutten på karrieren til kombinertutøveren, som er klar på at ambisjonene er høye.

- Jeg er ikke ferdig, og har fortsatt noe i gamet å gjøre. Jeg skrev historie i Lahti, og vil til Seefeld for å gjøre det samme, forteller han.

I Lahti deltok Moan i sitt sjuende kombinert-VM på rad. Neste år satser han på å gå sitt åttende i Seefeld.

- Får bekreftelse

Moan skal trene i Trondheim inn mot mesterskapet i februar 2018. Han er ikke bekymret over at han ikke har landslagskompisene å trene med, men stoler på at miljøet i hjemtraktene er mer enn godt nok.

- Jeg trenger ikke å finne opp kruttet opp nytt, og får hele tiden bekreftelse på at det jeg gjør er riktig. I langrennssporet har jeg alltid vært god, også må jeg forbedre meg i hoppbakken, oppsummerer han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media