Vraket fra OL-laget

Flaggbæreren fra Aten får ikke bli med til Beijing.

Skytterveteranen Harald Stenvaag (55) er vraket fra OL-laget. Han leverte ikke gode nok resultater under verdenscupstevnene i Brasil og Kina.

Stenvaag var norsk flaggbærer i 2004. I 1992 tok han sølv i 50 m rifle liggende. I Sydney åtte år senere ble det bronse i 50 m rifle helmatch.

Veteranen har deltatt i seks OL, men sommerens leker i Beijing må han følge fra sidelinjen.

- Harald måtte overbevise i Brasil og Kina for å slå ut de som var opplagte, men han leverte ingen topplasseringer, lyder den harde dommen fra landslagssjef Christian Holstad Lilleng.

- Noe av det verste jeg har gjort som trener var å gå til Harald og si at han ikke var med på laget, sier Holstad Lilleng til Aftenposten.

Landslagssjefen har kommet med sin innstilling før verdenscupkonkurransene i München og Milano. Stenvaag mener uttaket burde vært gjort etter de to stevnene.

- Landslagssjefen kunne godt ha ventet i tre uker med innstillingen, sier Stenvaag.

Plass i OL-troppen får derimot Are Hansen, Vebjørn Berg, Espen Berg-Knutsen, Gyda E. Olssen og Ingrid Stubsjøen. Det samme gjelder lerdueskytterne Tore Brovold og Harald Jensen.

FLAGGBÆRER I 2004: I Aten-OL fikk Harald Stenvaag æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien. Veteranskytteren har ikke levert gode nok resultater i år, og vrakes nå fra OL-troppen. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
FLAGGBÆRER I 2004: I Aten-OL fikk Harald Stenvaag æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien. Veteranskytteren har ikke levert gode nok resultater i år, og vrakes nå fra OL-troppen. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Vraket fra OL-laget
MEDALJØR: Stenvaag vant sølv i Barcelona-OL i 1992, og her viser han fram bronsemedaljen han sikret seg i Sydney i 2000.