Martin Johnsrud Sundby får ikke Holmenkollmedaljen

Vraket: Grov urett mot Martin

Å nekte Martin Johnsrud Sundby norsk skisports høyeste utmerkelse, er ikke bare ulogisk. Det er et angrep på vår egen ærlige toppidrett.

GLAD VERDENSMESTER: Martin Johnsrud Sundby med sitt første individuelle VM-gull sist uke. Da var han god nok til å få jubel fra oss alle. Hvorfor det ikke holder til Holmenkollmedaljen, er umulig å forstå. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
GLAD VERDENSMESTER: Martin Johnsrud Sundby med sitt første individuelle VM-gull sist uke. Da var han god nok til å få jubel fra oss alle. Hvorfor det ikke holder til Holmenkollmedaljen, er umulig å forstå. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EI snau uke etter at statsminister Erna Solberg utnevnte seg selv til «gratulasjonsminister» og på vegne av Norge omfavnet alle skiheltene våre i Seefeld, er det på tide å gjøre opp for uretten mot Martin Johnsrud Sundby ved å la ham få Holmenkollmedaljen; norsk skisports høyeste utmerkelse

Slett ikke fordi Martin endelig ble individuell verdensmester, men fordi han som skiløper aldri har gjort noe etisk galt. Det er det avgjørende kriteriet for heder i norsk toppidrett.

Nettopp for å beskytte denne sunne nasjonale toppidrettskulturen, er vi nødt til å stå opp for utøvere som Martin. Ellers ødelegger vi både for oss selv, og for den internasjonale kampen mot doping.

I FJOR vår ble Johnsrud Sundby strøket fra lista over dem som var innstilt til å få Holmenkollmedaljen. En enstemmig komité av medlemmer fra Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Skiforeningen hadde nominert Martin sammen med populære Charlotte Kalla og den finske skiskytterveteranen Kaisa Mäkäräinen. Etter alle sesonger som verdens beste langrennsløper og sju pallplasser på rad på 5-mila i Holmenkollen, var han overkvalifisert til å få skisportens høyeste utmerkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer