Vraket Hereide raser mot Karlstad

Remi Hereide er fly forbanna på skøyteledelsen etter at han ble vraket fra begge forbundslagene kommende sesong. - Avgjørelsen er helt uakseptabel og bygger på en feilvurdering, sier Remi Hereide til Dagbladet.

- Jeg er sportslig kvalifisert for landslaget, men bor på feil side av fjellet, sier bergenseren. Eskil Ervik, Petter Andersen, Ådne Søndrål, Kjell Storelid, Grunde Njøs, Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth fikk plass i treningsgruppe én. Gruppe to består av Hedvig Bjelkevik, Ellen Kathrine Lie, Stian Bjørge, Ørjan Tvenge og Pål Gravem.

Remi Hereide viser til resultatene fra i vinter, og hevder vrakinga er både urimelig og uforståelig.

- Jeg hadde 6,32 på 5000 meter i Calgary, og det var nest beste norske resultat. Bare Eskil Ervik gikk fortere. I VM enkeltdistanser ble jeg igjen nest beste nordmann på 5000 meter - sjøl om 11. plass ikke er all verden. Riktignok var jeg forberedt på å bli vraket fra gruppe én, men jeg tok det for gitt at jeg fikk være med i gruppe to, sier Remi Hereide.

Liker ikke bergensere

Han nevner to mulige årsaker til at han ikke lenger inngår i skøyteforbundets planer.

- Jeg har ved flere anledninger stilt meg kritisk til Geir Karlstads trenigsmetoder. Sånt bør man kanskje ikke gjøre. Dessuten bor jeg på feil side av fjellet. Det er liksom naturstridig at en vestlending går fort på skøyter. Dette merket jeg allerede da jeg begynte å bli god for noen år siden. Det var viktig å slå den brysomme bergenseren. Selvsagt var dette sagt i en fleipete undertone, men likevel lå det alvor bak uttalelsene.

Greier seg sjøl

- Nå får jeg heller satse på at Brann blir seriemester i fotball og jeg blir best på skøyter, sier han.

For sjøl om Remi Hereide heretter får null i støtte fra Norges Skøyteforbund, gir han ikke opp.

- Det blir beinhardt, men jeg skal bevise at de som styrer tok feil. Neste sesong må jeg stå opp klokka seks for å trene før jeg går på jobb. Andre økta tar jeg etter arbeidsdagens slutt.

- Har du økonomi til å greie deg på egenhånd?

- Jeg får nok endene til å møtes, men greier neppe å legge opp penger. Samlingene må jeg betale sjøl, og det er ikke lett å skaffe sponsor. Kassa i Fana er heller ikke stor. Men klubbmiljøet er godt, og sammen med trenerne Hans Dankertsen og Knut Bøe skal vi snekre sammen et opplegg som blir bra nok.