Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket hos Tromsø...blomstrer i Glimt

Bodø/Glimt har snappet stortalentene foran nesa på Tromsø, i rivalens bakgård. I kveld kan en av unggutta sette enda en spiker i TILs nedrykkskiste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Trond Fredrik Ludvigsen er en av dem. TIL-ledelsen mente han ikke var god nok for TIL-spill høsten 1998. De ville vente og mente han burde bli i Alta minst en sesong til. Det hadde ikke Ludvigsen noe lyst til.

Da handlet Bodø/Glimt raskt. De ville ha ham med en gang. Og hurtigtoget Ludvigsen slo gjennom med et brak i den gule trøya.

- Det virket rett og slett som om Glimt hadde mer tru på meg enn TIL hadde. Glimt var mest på hogget etter å få tak i meg, sier Ludvigsen i dag.

TIL har de siste åra også tapt kampen om signaturen til andre talentfulle ungdommer. Trond Olsen fra Lyngen, André Hanssen fra Skjervøy. Begge er fra Tromsøs nabokommuner. De har reist forbi Ishavsbyen og er nå støttespillere i Glimt.

Ny Mini?

Trond Olsen trente et par ganger med TI, men hørte aldri noe mer fra klubben. I dag må TIL-trenere rive seg i håret.

For nå snakker fotballfolket i Bodø om Olsen som den nye Mini Jakobsen.

- Det er ikke alltid så lett å avgjøre hvem som kommer til å slå gjennom. Dessuten har TIL i det siste blitt flinkere til å få tak i talenter. Se bare på Gamst Pedersen, sier Ludvigsen.

Topp mot bunn

TIL er et bunnlag, Glimt et topplag. Før sesongen trodde ingen det skulle bli slik.

- Det er en fin harmoni i klubben. Forståsegpåerne glemte at vi er en haug med ganske gode fotballspillere her i Bodø, sier Ludvigsen.

Nå er det nordnorsk derby mot TIL som gjelder, hjemme på et smekkfullt Aspmyra.

- Det blir tøft, det er en spesiell kamp. Er det noe supporterne i Bodø setter pris på, så er det seier mot Tromsø, sier finnmarkingen.

Han kan sende TIL enda dypere ned i tabellgjørma. Men han mener Nord-Norge trenger to lag i toppen.

- Glimt er laget mitt, men jeg har jo alltid likt Tromsø også. Jeg håper de klarer seg.

GLAPP FOR TROMSØ: André Hanssen, Trond Fredrik Ludvigsen og Trond Olsen.