Vraket i VM-video

John Carew kunne vært en av stjernene i Nikes reklamefilmkampanje i sommer. - Men siden Norge ikke kom til VM, fikk jeg ikke være med, sier en lattermild Carew til Dagbladet.

Hans personlige utstyrssponsor satset nemlig enorme summer på å profilere produktene sine gjennom stjerner som Edgar Davids, Luis Figo, Ronaldo og Denilson. Carew var sammen med stjernene på fotosession i vår, men kom aldri med på reklamefilmen der stjernene spiller ball i et rustent tankskip.

- Vi var rundt 20 spillere der, fra mange lag og verdensdeler. Men jeg var aldri aktuell i den reklamefilmen, forteller Carew.

- Nesten flaut

- Men det er litt sprøtt å tenke på. Valencia spiller jo med Nike-drakter, og på alle de offisielle supportersjappene så henger det nesten bare bilder av meg siden jeg er den av våre spillere som har personlig avtale med Nike. På den ene veggen er det et ti meter bredt bilde av meg. Nesten flaut å gå inn der, flirer Carew.

Når stjerner fra hele verden møtes, så går praten løst.

- Oss imellom blir det mye prat om hvordan det er i de ulike klubbene. Utad skjønner jeg at folk som Davids og andre stjerner blir oppfatta som arrogante, men jeg kan forsikre om at de er hyggelige gutter.

God teknikk

- Denilson for eksempel. Han er en utrolig morsom fyr. Jeg ler av alt han sier, sier John.

God med ballen er de også.

- Jeg prøvde å henge meg på en triksekonkurranse med Davids og Denilson. Thierry Henry heiv seg også med. Men vi to måtte bare gå og sette oss med en gang. Davids og Denilson var bare sinnssykt gode til å «heppe». Og Henry er jo ikke akkurat dårlig teknisk, han heller.

Carews sponsoravtale med Nike løper fram til 2004.

- Får håpe vi kommer til EM. Kanskje jeg får være med i den neste reklamefilmen da.

REDIGERT BORT: Siden Norge ikke havnet i VM, fikk ikke John Carew gleden av delta i den Thunderdome-aktige «konkurransen» mellom noen av verdens beste fotballspillere.