Vraket kongens seilbåt

Spanskekongen i kollisjon på Ibiza.

Kong Haralds båt «Fram XVI» kom seg uskadd unna da spanskekongen Juan Carlos\' seilbåt var innblandet i en alvorlig kollisjon i formiddag. Ulykken skjedde i regattaen Trofeo Balearia i Middelhavsserien Breitling MedCup. I regattene deltar de mange av verdens fremste regattaseilere, og konkurransen går i båtklassen Transpac52.

Ingen skadet

Det var båten den spanske båten «Santa Ana» som grovt feilberegnet forholdene i 13 knops hastighet, like ved andre merke, og dermed braste båten inn i Spanias kongebåt «Bribon» som kom fra styrbord side.

Seilerne på fordekket løp i sikkerhet i siste sekund før båtene braket sammen og begge båtene ble påført store skader i baugene og måtte bryte regatta. Ingen personer kom til skade i kollisjonen.

- Vi prøvde å styre inn bak dem, men vinden forsvant og dermed gikk båten vår saktere og det gikk så fort at jeg ikke rakk å rope ut noen advarsel, forteller taktiker Adrian Stead på Santa Ana.

Måtte bryte

Skadene på båtene er så store at ingen av de to kan være med videre i regattaen. Kong Haralds båt, for anledningen uten kongen ombord, ligger på en god niendeplass etter at to seilaser er unnagjort. Det er i alt 21 båter med i regattaen utenfor Ibiza.

Kongen har vært med på alle de tidligere regattaene i Breitling MedCup i sommer, men offisielle oppgaver her hjemme - og statsbesøk til Irland førte til at kongen har overlat roret til Kristoffer Spone.

<B>KRASJET:</B> Den spanske kongen Juan Carlos var involvert i en kraftig kollisjon, da den spanske båten «Santa Ana» som grovt feilberegnet forholdene og braste inn i Spanias kongebåt «Bribon».