Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket kongens seilbåt

Spanskekongen i kollisjon på Ibiza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Haralds båt «Fram XVI» kom seg uskadd unna da spanskekongen Juan Carlos\' seilbåt var innblandet i en alvorlig kollisjon i formiddag. Ulykken skjedde i regattaen Trofeo Balearia i Middelhavsserien Breitling MedCup. I regattene deltar de mange av verdens fremste regattaseilere, og konkurransen går i båtklassen Transpac52.

Ingen skadet

Det var båten den spanske båten «Santa Ana» som grovt feilberegnet forholdene i 13 knops hastighet, like ved andre merke, og dermed braste båten inn i Spanias kongebåt «Bribon» som kom fra styrbord side.

Seilerne på fordekket løp i sikkerhet i siste sekund før båtene braket sammen og begge båtene ble påført store skader i baugene og måtte bryte regatta. Ingen personer kom til skade i kollisjonen.

- Vi prøvde å styre inn bak dem, men vinden forsvant og dermed gikk båten vår saktere og det gikk så fort at jeg ikke rakk å rope ut noen advarsel, forteller taktiker Adrian Stead på Santa Ana.

Måtte bryte

Skadene på båtene er så store at ingen av de to kan være med videre i regattaen. Kong Haralds båt, for anledningen uten kongen ombord, ligger på en god niendeplass etter at to seilaser er unnagjort. Det er i alt 21 båter med i regattaen utenfor Ibiza.

Kongen har vært med på alle de tidligere regattaene i Breitling MedCup i sommer, men offisielle oppgaver her hjemme - og statsbesøk til Irland førte til at kongen har overlat roret til Kristoffer Spone.

<B>KRASJET:</B> Den spanske kongen Juan Carlos var involvert i en kraftig kollisjon, da den spanske båten «Santa Ana» som grovt feilberegnet forholdene og braste inn i Spanias kongebåt «Bribon».