Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket landslagets OL-opplegg

Bjørndalen trodde mer på egne planer.

TRE BOM: Ole Einar Bjørndalen er stort sett fornøyd med løpet han leverte i kveld. Men to feil kostet en medalje. Foto: BJØRN LANGSEM
TRE BOM: Ole Einar Bjørndalen er stort sett fornøyd med løpet han leverte i kveld. Men to feil kostet en medalje. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): To feil kostet Ole Einar Bjørndalen (40) en ny OL-medalje i dag.

- Jeg er ikke fornøyd med andre liggende. Der var jeg for anspent. Dessuten startet jeg spurten litt for seint. Jeg hadde en del å kjøre med og skulle nok begynt litt tidligere, sier Bjørndalen etter å ha kommet i mål til fjerdeplass, under to sekunder fra pallen.

Uansett fikk han igjen vist at han er i knallform. Å kjempe om pallen med tre bomskudd er en prestasjon i seg selv.

Flere høydedøgn - Ja, jeg er i god form. Opplegget jeg har fulgt har gitt de resultatene jeg ønsket, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han har selv planlagt og satt sammen sin egen OL-trening. Han har ikke fulgt landslagets opplegg annet enn at han har vært med på de fleste samlingene. Blant annet har Bjørndalen langt flere døgn i høyden enn lagkameratene på landslaget.

- Jeg har gjordt det jeg har hatt tro på ville være bra for meg, sier han.

Det har resten av laget også gjort, men for dem har ikke planen virket.

Både Emil Hegle Svendsen og brødrene Bø sa i går rett ut at de var meget skuffet og forundret over at egen form nå er dårligere enn den var i januar, og langt fra bra nok til å kjempe om OL-gull.

- Det er synd, men det kan snu fort for dem, sier Bjørndalen.
Valgte bort Landslaget har selvsagt også hatt en plan for å prikke inn OL-formen. Etter de to første rennene er det en meget enkel sak å slå fast at Bjørndalens opplegg har virket langt bedre enn landslagets har.

- Valgte du bort opplegget landslagstrenerne hadde?

- Jeg mente at mitt eget opplegg ville passe bedre for meg. Derfor valgte jeg å følge det.

- Tror du du ville vært i like god form som du er nå med landslagets opplegg?

- Det er umulig å vite. 

Hele Norges coronakart