FARE FOR GJENTAGELSE: Det ble voldsomt oppstyr da Norges Fotballforbund lanserte landslagsdrakt med dragelogo våren 2008, og forslaget ble vraket uten at draktene noensinne ble brukt i kamp. Forslaget på årets fotballting om å verne flagget på brystet for all framtid ble imidlertid nedstemt. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FARE FOR GJENTAGELSE: Det ble voldsomt oppstyr da Norges Fotballforbund lanserte landslagsdrakt med dragelogo våren 2008, og forslaget ble vraket uten at draktene noensinne ble brukt i kamp. Forslaget på årets fotballting om å verne flagget på brystet for all framtid ble imidlertid nedstemt. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Vraket lov om flagget på brystet

Nedstemt på fotballtinget.

|||Et lovforslag om at det norske flagget på venstre bryst på landslagsdraktene skal fredes falt på fotballtinget fredag.

Det var Hønefoss SK som foreslo en ny lov der flagget ikke skal rokkes ved, men forslaget fikk ikke 2/3 av stemmene blant delegatene.

Bakgrunnen for forslaget er den såkalte «dragelogosaken» for snaut to år siden da NFF lanserte en alternativ landslagsdrakt der det norske flagget var erstattet av en dragelogo.

Dette vakte sterke reaksjoner og fotballpresident Sondre Kåfjord erkjente at prosessen i forkant av flaggvrakingen, ikke var god nok.

- Dersom det noen gang skal diskuteres om det norske flagget på brystet skal fjernes eller forandres, skal det først diskuteres her (på forbundstinget), sa fotballpresident Sondre Kåfjord.

(NTB)