FLYR HØYT: Brann var avskrevet og latterliggjort før sesongen, men etter to strake trepoengere mot Rosenborg og Lillestrøm er det ingen som ler av Brann lenger. Her feirer de Kim Ojos 1-0-scoring i går. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FLYR HØYT: Brann var avskrevet og latterliggjort før sesongen, men etter to strake trepoengere mot Rosenborg og Lillestrøm er det ingen som ler av Brann lenger. Her feirer de Kim Ojos 1-0-scoring i går. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Vraket LSK i vinter - i går var han med å senke dem

Nå er Carl-Erik Torp en hit i Bergen.

Åråsen (Dagbladet): Carl-Erik Torp hadde en god sesong i Kongsvinger i fjor, men klarte ikke forhindre at klubben rykket ned til 1. divisjon.

Etter sesongslutt gikk kontrakten hans med hedmarkingene ut - og flere større klubber henvendte seg til Torp.

- Stabæk, Brann, Viking og Lillestrøm meldte sin interesse, sier Torp til Dagbladet.

Og valget falt på Brann og Bergen - og nettopp det var nok ekstra surt for kanarifansen etter 4-1-tap mot Brann på Åråsen i går.

I Branns åpningskamp mot Rosenborg var Torp blant banens beste i sin midtbaneposisjon. I går styrte han midtbanen til ny seier.

Sammen med Rudolph Austin har bergenserne funnet en midtbaneduo som utfyller hverandre, ifølge Brann-treneren.

- De har funnet kjemien og er gode i samspillet. Torp er veldig rolig med ballen i beina, sier Rune Skarsfjord til Dagbladet.

Angrer ikke Torp vraket Stabæk, Viking og Lillestrøm til fordel for vestlandet - dette til tross for at han er Oslo-gutt med fortid i KFUM og Kongsvinger.

- Jeg fulgte rett og slett magefølelsen, og du kan jo ikke påstå at jeg har tatt feil? smiler Torp.

- Brann hadde en bedre totalpakke. Det var avgjørende for meg at jeg blir satset på. Jeg trives veldig godt i Bergen, og med seks poeng på to kamper er alt perfekt, sier midtbanespilleren.

Vil motbevise Nå håper Torp å bevise at Brann ikke har tenkt til å kjempe i bunnen av tabellen.

- Mange tippet at vi skulle kjempe i bunnen i år, og vi har fortsatt en jobb å gjøre for å bevise at det er feil. Selv om vi har slått Rosenborg og Lillestrøm kan vi ikke begynne å snakke om medalje, sier Torp.

Nå håper han å glemme nedrykket med Kongsvinger i fjor - men draktfargen glemmer han ikke etter fire sesonger i KIL.

- Som Oslo-gutt ville det kanskje vært mer naturlig å velge Lillestrøm eller Stabæk, men de spiller jo ikke i rødt, spøker Carl-Erik Torp.

HAR BLOMSTRET: Carl-Erik Torp har vært en bauta på Branns midtbane både mot Rosenborg og Lillestrøm. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
HAR BLOMSTRET: Carl-Erik Torp har vært en bauta på Branns midtbane både mot Rosenborg og Lillestrøm. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer