I KULDA: West Ham-spiss blir kalt feit av klubbeieren, og ble droppet til VM-troppen på hjemmebane. Ifølge sørafrikanske medier har han imidlertid fortsatt hell i kjærlighet.Foto: SCANPIX/AP/Themba Hadebe
I KULDA: West Ham-spiss blir kalt feit av klubbeieren, og ble droppet til VM-troppen på hjemmebane. Ifølge sørafrikanske medier har han imidlertid fortsatt hell i kjærlighet.Foto: SCANPIX/AP/Themba HadebeVis mer

- Vraket McCarthy etter damebesøk på spillerhotellet

Toppscoreren avslørt av overvåkingskamera.

||| (Dagbladet): Benni McCarthy har hatt en skadeplaget sesong for Blackburn og West Ham, men det var likefullt overraskende da Sør-Afrikas landslagssjef Alberto Parreira utelot ham fra troppen til VM på hjemmebane.

Nå viser det seg at det kan ha ligget utenomsportslige hendelser bak vrakingen av tidenes toppscorer i landet.

Sørafrikanske medier skriver at McCarthy og målvakt Rowen Fernandez ble droppet til VM etter å ha tatt med seg damer på rommet på spillerhotellet i Johannesburg, etter en privatkampmot Colombia i slutten av mai.

- De to spillerne tok noen drinker etter kampen, sammen med noen kvinnelige venner. De andre spillerne var der også, sier en hotellansatt, ifølge Sydney Morning Herald.

Ifølge avisa bestemte landslagssjef Parreira seg for å utelate de McCarthy og Fernandez etter å ha sett overvåkningsbilder av dem, gående tilbake til hotellrommene med damefølge.

- Jeg kan ikke bekrefte noe av dette, sier Rowen Fernandez.

Fysisk form og disiplin
McCarthy kom forøvrig inn som innbytter i andre omgang i kampen mot Colombia, uten å score.

Det vakte også oppsikt at Alberto Parreira valgte å ta med debutantmålvakt Shuaib Walters fra Maritzburg United i stedet for Fernandez til VM.

- Jeg kommer ikke til å snakke om spillerne som ikke kom med i troppen. Vi fulgte fem prinsipper da vi gjorde våre valg. Dette er ikke slutten for de fem som er utelatt, det kommer nye muligheter, sa Ferreira etter uttaket.

West Ham-spiss Benni McCarthy skal ha feilet på to av fem av de såkalte prinsippene - fysisk form og disiplin.

Kalt feit av West Ham-eier
McCarthys fysiske form ble nylig også trukket fram med negativt fortegn av West Ham-eier David Sullivan, i et intervju med Daily Mail.

- (Zola) ville at vi skulle kjøpe Benni McCarthy, så jeg kjøpte Benni McCarthy. Han fikk det som han ville. Benni McCarthy har en fettprosent på 24,3 prosent. Min er 25,4 prosent. Han er nesten like feit som meg. Jeg gjør aerobic om morgenen, men jeg er 61 år gammel, sa Sullivan.

- Han er den West Ham-spilleren jeg håper mest skal til VM, for kanskje han kommer tilbake i bedre form, sa klubbeieren.

Det ønsket fikk han altså ikke innfridd.

Benni McCarthy har scoret 31 mål på 79 landskamper. Han spilte i VM-sluttspillet i 1998 og 2002, men har ofte vært i konflikt med landslagsledelsen. To ganger har han trukket seg fra landslaget fordi han har prioritert klubbfotballen.

- Vraket McCarthy etter damebesøk på spillerhotellet