OL-uttak langrenn:

Vraket: Nå kan ikke engang kongen redde denne OL-plassen

Sportslig fiasko for en av sportens flotteste og mest populære løpere.

FOR SEINT TIL Å HJELPE: Anders Gløersen har gitt oss mange flotte skiopplevelser. Nå kan ikke engang kong Harald hjelpe ham til OL: FOTO: Erlend Aas / Scanpix
FOR SEINT TIL Å HJELPE: Anders Gløersen har gitt oss mange flotte skiopplevelser. Nå kan ikke engang kong Harald hjelpe ham til OL: FOTO: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VETERANEN Anders Gløersen hadde dagens 15km i NM som sin eneste sjanse til å komme seg til OL. Det holdt ikke. Lang tids sykdom har ødelagt for mye av den vanlige formen. Nå kan ikke engang den mer enn skiinteresserte kong Harald trekke i de rette trådene for å skaffe et olympisk startnummer til denne populære løperen.

Den norske kongerekka har en stolt historie for slik omtanke for sportens trofaste slitere. Det var jo Haralds far; skimajesteten Olav hedret med egen skulptur i Holmenkollen som før OL i Squaw Valley i 1960 hjalp den seinere så folkekjære radioreporteren Håkon Brusveen til likevel å få gå den olympiske 15km.

Der ble det gull for den da 33 år gamle løperen. Akkurat det samme som Andersen Gløersen skulle ha gått for i Pyeongchang.

HÅKON BRUSVEEN var opprinnelig ranket bak store skinavn som Harald Grønningen, Hallgeir Breden, Magnar Lundemo, Einar Østby og Sverre Stensheim. Den lange veien til Nord-Amerika, gjorde at han ble holdt tilbake i Norge som hjemmeværende reserve. Men der vant han et par testrenn som viste det hjemlige skipublikummet at dette OL-uttaket var helt feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer