<strong>HELT:</strong> Valon Berisha reddet ett poeng for Kosovo i deres første tellende kamp. Foto: EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT
HELT: Valon Berisha reddet ett poeng for Kosovo i deres første tellende kamp. Foto: EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT Vis mer

Vraket Norge. Ble helt i Kosovo og hyllet av statsministeren: - En drøm

Valon Berisha (23) var i lykkerus etter at han ble Kosovos første målscorer i en tellende fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

60 minutter var spilt da Berisha scoret på straffe og sørget for at det ble 1-1 mellom Finland og Kosovo i mandagens EM-kvalifiseringskamp.

– Det var drømmen min å score. Det var et historisk mål. Kosovo hadde fortjent å vinne kampen, men jeg er glad uansett ettersom min familie ba meg om å bli den første til å score for Kosovo, sa Berisha.

Kosovo ble akseptert som nytt medlemsland av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) først i mai, og bare timer før kampen skulle spilles ble Berisha – som den siste av alle – formelt spilleklar.

23-åringen spilte 20 landskamper for Norge før han sist måned bestemte seg for å bytte til Kosovo.

Kosovos statsminister Isa Mustafa var blant dem som hyllet heltene etter seieren.

Bersant Celina er en annen nordmann som har valgt å spille for Kosovo, han kom inn i det 66. spilleminutt. Avni Pepa og Herolind Shala er også norske statsborgere som har valgt å representere Kosovo. Duoen satt på benken kampen ut mot Finland.

Rundt 100 nasjoner har anerkjent Kosovo som egen stat. Russland er blant landene som ennå ikke har gjort det.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer