Vraket OL-kongen på langrennsstafetten

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (28) ville gå kveldens langrennsstafett, men OL-kongen opplevde i går sin første nedtur i disse lekene: Han ble vraket til fordel for Kristen Skjeldal.

- Jeg er i kjempeform, og hadde naturligvis lyst til å gå stafetten. Men hvis langrennsledelsen mener at jeg ikke er god nok, så må jeg akseptere det, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Tre timer etter at han gikk i mål som trippelmester i dette OL, fikk han beskjed om at det ikke var funnet plass til ham på laget til 4x10 kilometer stafett. Disse fire skal kjempe for norsk gull i kveld, sannsynligvis i nevnte rekkefølge:

Frode Estil, Anders Aukland, Kristen Skjeldal og Thomas Alsgaard.

- Ole Einar tok det som en mann, sier landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet etter uttaket.

Fire av fem

På Dagbladet.nos spørsmål om Ole Einar Bjørndalen burde få gå langrensstafetten, svarte svarte fire av fem ja.

En plass på stafettlaget ville også gitt Bjørndalen en mulighet til å bli den første siden Eric Heiden i 1980 til å vinne fem gull i ett OL.

Men Mikkelsplass tar ikke slike hensyn:

- Det er ikke min jobb å skrive historiebøkene. Jeg tar ut det laget jeg mener vil være best, og jeg tror ikke at Bjørndalen vil klare å restituere seg raskt nok etter løpet i går, sier Mikkelsplass.

Ulvang-støtte

Vegard Ulvang støtter Mikkelsplass sin beslutning:

- Jeg mener det ville vært oppsiktsvekkende og ha innebåret en del gambling å ta ut Bjørndalen på stafettlaget.

- Fordi?

- Skjeldal og Bjørndalen er jevnbyrdige, og da tar du ut den som er mest uthvilt. Men kanskje ville jeg gått for Bjørndalen om begge var uthvilt, for da tror jeg han er strået hvassere, sier Ulvang.

NRK-ekspert Åge Skinstad er mer i tvil.

- Jeg vil ikke kritisere uttaket til Pål Gunnar. Jeg forstår hans argumenter, men personlig ville jeg satset på Ole Einar. Fordi han er sterkere hvis han blir gående i et felt sammen med andre. Han er en stayer som aldri slipper, sier Skinstad til Dagbladet.

Langrennssjef Sindre Bergan har stor tro på norsk stafettgull i kveld, men frykter også Italia og Russland.

STAFETT-LAGET: Kristen Skjeldal (f.v.), Anders Aukland, Frode Estil og Thomas Alsgaard skal forsvare Norges farger på stafetten.