Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket Opdal av økonomiske årsaker

Ute av laget for første gang siden 2004, siden kontrakten hans går ut etter sesongen.

FØRSTEVALG: Håkon Opdal har vært Branns førstevalg mellom stengene siden 2004. Her rydder han opp i feltet i Branns 2-1-seier over Rosenborg tidligere i sesongen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FØRSTEVALG: Håkon Opdal har vært Branns førstevalg mellom stengene siden 2004. Her rydder han opp i feltet i Branns 2-1-seier over Rosenborg tidligere i sesongen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Håkon Opdal har hatt klippekort i Brann-buret siden 2004. I den perioden har Brann vunnet serien og Opdal har debutert på landslaget.

I går ble imidlertid 28-åringen vraket for første gang siden gjennombruddssesongen i 2004. Brann-trener Rune Skarsfjord valgte i stedet nyinnkjøpte Piotr Leciejewski. Polakken sto en grei kamp i Brann-målet og var sjanseløs på Moldes tre scoringer i 3-1-tapet.

Etter kampen var en svært skuffet Opdal klar på at han ikke var enig i vrakingen og at han ikke forsto hvorfor han ble satt på benken.

- Jeg vet at jeg er en god keeper, og synes jeg har hatt en god sesongstart. Jeg kan bare gjøre mitt beste, sa Opdal.

- Har du fått en forklaring på hvorfor du ble vraket?

- Ja, men det kan treneren fortelle om, det er han som tar ut laget, svarte Opdal.

Trener Skarsfjord gir følgende forklaring:

- En del av grunnen er at Piotr har treårskontrakt mens Håkon har under ett år igjen av kontrakten med Brann. Jeg er rett og slett nødt til å vite hvor god Piotr er for å vite hvor vi som klubb står i forhold til en eventuell kontraktsforlengelse med Håkon, sa Skarsfjord til BT etter kampen.

Skarsfjord la til overfor lokalavisa at Branns økonomiske situasjon gjør at man må er tvunget til å se ekstra nøye på enhver kontraktsforlengelse.

Opdal er en av Branns best betalte spillere og hadde i fjor en inntekt på over 1,3 millioner, ifølge skattelistene.

På direkte spørsmål fra BT, avviser Brann-keeperen at kontraktsituasjonen hans var en del av forklaringen han fikk på vrakingen.

- Er dette nytt for deg?

- Ja! svarte Opdal.

Opdal ble før sesongen fratatt kapteinsbindet i Brann og ble altså vraket fra laget etter å ha stått de fire første seriekampene i år. Nå biter 28-åringen tenna sammen og kjemper for å vinne plassen tilbake.

- Det eneste jeg kan gjøre er å vise meg fram når jeg får sjansen og være god på trening, sier Opdal.

PS! I ettermiddag har Brann lagt ut en nyhet på sine offisielle sider. I intervjuet avviser han at han ikke forsto Skarsfjords vraking.

- Nei, jeg og Rune har hatt en god dialog og det har vi hatt hele tiden. Akkurat der har jeg blitt feilsitert, da jeg svarte på noe helt annet, hevder Opdal overfor Brann.no.

Det er også klart at Piotr Leciejewski står de neste to kampene for Brann, cupkampen mot Tertnes og seriekampen mot Vålerenga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media