Vraket på hopplaget

Morten Ågheim (20) er den eneste aktive som er vraket på det nye hopplandslaget. - Jeg fikk ikke noe verdig svar da jeg spurte om den sportslige begrunnelsen, og føler meg litt uønsket.

Men jeg har ikke noe å tape og fortsetter satsingen, sier en skuffet Morten Ågheim til Dagbladet.

Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud, Tommy Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem, Bjørn Einar Romøren, Morten Solem og Anders Bardal er innstilt på hopplandslaget OL-vinteren 2001/2002. De seks førstnevnte er fullverdige medlemmer, mens Solem og Bardal er assosierte medlemmer av landslaget.

Hroar Stjernen er innstilt som sportssjef, Ludvik Zajc som landslagstrener og Bjørn Myrbakken (verdensmester i laghopping i Falun 1993) som assisterende landslagstrener.

Ifølge Ludvik Zajc, har Morten Ågheim stagnert som skihopper de to siste sesongene.

- Vi mener han har bedre av å få et litt annet miljø, og bli offensiv igjen. Som landslagsløper har han hele tida vært i forsvarsposisjon. Morten skal få den hjelpen han trenger av oss, sier Ludvik Zajc til Dagbladet.

- Jeg er den eneste som har fått sparken, og spør meg selv om det er min skyld at det har gått så dårlig med Hopp-Norge, sier Morten Ågheim.

Sett med norske øyne var VM-vinteren 2000/2001 den dårligste i historien.

- Etter å ha evaluert sesongen, fikk vi positiv respons fra gutta. Alle var enige om at vi gjorde en del bra, og en del dårlig. Nå skal vi fokusere og bygge videre på det som var bra, og stå på for å komme tilbake, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

SKUFFET: - Er det min skyld at det har gått dårlig med Hopp-Norge, spør en vraket Morten Ågheim. Alle de andre på landslaget fik ny tillit.