RØNNING OM VRAKINGA: Eldar Rønning og landslagstrener Trond Nystad.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RØNNING OM VRAKINGA: Eldar Rønning og landslagstrener Trond Nystad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Vraket Rønning avslører: - Landslagstreneren ville ha meg med videre

- Ikke Nystads avgjørelse.

(Dagbladet): I dag ble det klart at Eldar Rønning (32) er vraket fra landslaget. Nå forteller 32-åringen at det var stikk i strid med ønsket til langrennstrener Trond Nystad.

- Jeg har pratet mye med Trond. Han sa at det ikke var hans avgjørelse og at han ønsket meg med videre på landslaget, sier Rønning til Dagbladet.

Nystad med tro på Rønning Etter at nyheten ble kjent sa Rønning at han var både skuffet og forundret over vrakinga. Samtidig finner langrennsløperen trøst i at hans egen trener ønsket ham med videre.

- Trond argumenterte for at jeg skulle få være med videre. Han sa han har troen på meg. Det er godt å høre, forteller Rønning.

Overfor Dagbladet legger heller ikke treneren for de norske langrennsherrene skjul på at han fremdeles har stor tro på Rønning som skiløper.

- Jeg er helt sikker på at Eldar vil komme veldig sterkt tilbake etter en sesong hvor han ble plaget av sykdom, sier Nystad til Dagbladet.

Ikke endelig avgjort Saken er fremdeles ikke er formelt avgjort av langrennskomitéen. Det er flere instanser som skal behandle uttaket, som ikke vil bli offentliggjort før neste fredag.

Dagbladet erfarer at det er usikkerheten rundt hva Petter Northug bestemmer seg for å gjøre neste sesong som gjør at Skiforbundet venter med å gå ut med troppene. Samtidig utelukker ikke Nystad at Rønning kan få en plass - til tross for dagens nyhet.

- Det er jo mange instanser som skal si noe. Om det er noen som finner ut at laguttaket er feil, er det selvsagt håp. Det må vi se på. Men det ligger utenfor min kontroll. Det er langrennskomitéen som skal behandle dette, sier Nystad, som samtidig understreker at han stiller seg lojalt bak avgjørelsen som blir tatt.

- Det er noe alle må gjøre. Samtidig har jeg tro på gutten. Dessverre for Eldar har han vært syk denne sesongen, men vi har ikke sett de beste skirenna fra ham enda. Uansett hva utfallet av diskusjonen blir, vet jeg at han kommer til å gå veldig bra på ski neste sesong.

Det er også en revansjelysten 32-åring fra Skogn klar på.

- Jeg skal ikke være noen sutrepave. Jeg skal reise meg og vise hva jeg er god for, sier Rønning.