Brann henger med i toppen i Eliteserien - slo LSK

Vraket sist - matchvinner i kveld

Gilbert Komsoon var tilbake med et smell i Brann-laget.

KAMPENS ENESTE SCORING: Gilbert Komsoon ble matchvinner mot LSK. Foto: NTB/Scanpix
KAMPENS ENESTE SCORING: Gilbert Komsoon ble matchvinner mot LSK. Foto: NTB/ScanpixVis mer
  • Brann - Lillestrøm 1-0 (0-0)

Et Lillestrøm i poengnød og et Brann-lag som ville henge på toppen møttes til hovedkampen i Eliteserien i kveld.

Et solfylt Brann stadion fikk servert ei forestilling som langt i fra sto i stil med rammen, men hjemmelaget evnet å dra i land seieren etter Gilbert Komsoons scoring drøye 20 minutter før slutt.

- Dette føles veldig bra. Dette er et resultat av hardt arbeid. Det var viktig for meg å score i dag. Jeg gikk ikke ut mot treneren for å kritisere noen, vi er en stor familie. Men om ting ikke går så bra, så påvirker det meg. Det var derfor. Vi har snakket ut om det, så derfor var jeg ikke overrasket over at jeg var tilbake i laget i dag, sa Gilbert Komsoon til Eurosport like etter kampslutt.

- Det var ikke en bra kamp. Det var en svak kamp, egentlig. Jeg føler mest på lettelse nå, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til samme kanal.

På spørsmål om situasjonen rundt Komsoon og hans uttalelser sist, svarte treneren på denne måten:

- Det er ingen stor dramatikk. Han ble vel litt heit i toppen sist, og det er viktig at vi gjør det vi skal, og ikke setter oss selv over klubben. Det gjorde han sist, og da måtte han ha ei lita avkjøling. Han har lært av det, og var god i dag.

Rasende

Etter en svak åpning på kampen fra vertene, kunne man gjentatte ganger se en tydelig frustrert Lars Arne Nilsen på sidelinja, som ga tydelig instruksjoner til laget sitt. Treneren var etter alle solemerker langt i fra fornøyd med å se at Lillestrøm hang godt med på notene de første 20 minuttene på Brann stadion.

Om det var solsteiken, eller om det var midtukas cupkamp som fremdeles hang igjen i Brann-beina vites ikke, men hver gang hjemmelaget fikk muligheten til å sette fart på spillet sitt, gikk det alt for tregt og omstendelig.

Kampens første ordenlige sjanse kom etter 14 minutter, da Bamba fikk snappet opp ballen inne i boksen, og fikk lagt den tilbake til Komsoon. Sistnevne avsluttet fra seks meters hold, men presterte da å sette den på utsiden.

Like etter var Fredrik Haugen nære på halv volley, men igjen gikk den utenfor stengene.

Ti minutter senere var hjemmelaget nære da Veton Berisha fikk headet på tvers inne i feltet, hvor kaptein Vito Wormgoor ventet. Midtstopperen klemte til, og LSK-keeper Marko Maric måtte virkelig på jobb for å stoppe skuddforsøket.

- Merkelig svakt

Brann måtte nøye seg med et par halvmuligheter på dødball, men Frode Kippe og resten av LSK-forsvaret hadde stort sett grei kontroll på det lille Brann evnet å skape.

- Det har nesten vært merkelig svakt det vi har sett utpå her i førsteomgang, sa ekspertkommentator Tor Ole Skullerud like før dommer Rohit Saggi blåste av til pause.

Lagene gikk med andre ord til pause på stillinga 0-0 i en tam og temposvak affære. Publikum lot hjemmelaget får høre det da de gikk av, og serverte en solid pipekonsert.

- Vi står og stanger mot en gul mur. Vi må skjerpe oss på den siste tredelen. Tempoet skal vi gjøre noe med i andreomgang, sa Kristoffer Barmen til Eurosport på vei inn i garderoben.

- Vi har fått kampen inn i det sporet vi ønsker, svarte Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

Gjorde endringer

Brann-trener Lars Arne Nilsen lovte i pausen at det kom til å komme bytter om ting ikke bedret seg de første ti minuttene av den andre omgangen. Kvarteret etter pause så det fremdeles ikke ut til å ha skjedd noe med hjemmelaget, og dermed kom både Ruben Yttergård Jensen og Petter Strand, som noe overraskende måtte starte på benken, inn for vertene.

Da 65 minutter var spilt slo Fredrik Haugen et godt frispark inn bak forsvaret og mot bakre stolpe inne i LSK-feltet. Bismar Acosta var derimot et par skostørrelser for små til å rekke den.

Tilbake med scoring

Men så satt den endelig for hjemmelaget. 73 minutter spilt. Etter å ha blitt satt ut av laget etter å ha kritisert treneren sist, var Gilbert Komsoon tilbake fra start i kveld. Petter Strand, som ikke hadde vært lenge på banen, slo ei perfekt vekta pasning til Komsoon i bakrommet.

Den tidligere Sogndal-spilleren gjorde ingen feil i det han kom alene med Marko Maric, og kunne dermed sende Brann opp i ledelsen i en kamp som skrek etter scoringer.

Det satte i gang noe hos hjemmelaget.

Komsoon prøvde seg igjen fra distanse, og denne gang måtte Maric gi retur. LSK-forsvaret fikkm den unna, før Komsoon igjen prøvde seg et lite minutt etter.

Denne gang gikk avslutninga i stolpen, via Maric.

Men så var det LSKs tur.

Fredrik Krogstad avsluttet fra distanse, og plasserte ballen på lekkert vis ned mot stolperota. Avslutninga hadde god retning, men veteranen Håkon Opdal fikk slått den i stolpen. Returen havnet hos Ebiye Moses, som ikke fikk avsluttet ordentlig.

Nærmere kom verken Brann eller Lillestrøm. Dermed har bergenserne fortsatt heng på toppen, og står nå med 21 poeng på 13 kamper.

Molde leder Eliteserien med sine 28 poeng.