Vraket Svindal Larsen og Flo

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Nils Johan Semb tok ut Bjarte Lunde Aarsheim til landskampene mot Ukraina og Hviterussland. Vraket: Tommy Svindal Larsen og Tore André Flo.

Norge tapte VM-kvalifiseringskampene mot Polen og Hviterussland i mars. Likevel har ikke Semb helt gitt opp å ta seg til VM, men da må Norge vinne de to forestående kampene.

Norge møter Ukraina i Kiev 2. juni. Fire dager senere kommer Hviterussland til Ullevaal.

I dag tok Semb ut 17 mann til de to kampene. Mest overraskende: Bjarte Lunde Aarsheim - som har dominert midtbanen for tetlaget Viking i Tippeligaen.

- Bjarte har vært veldig jevn. Har sett han mye i år. Først og framst har jeg tatt han ut som indreløper. Han har stor arbeidskapasitet og er trygg med ballen. Men han kan kanskje ta noen flere sjanser, sier Semb.

Tommy Svindal Larsen, Tore André Flo, Alf-Inge Håland, Claus Lundekvam, Fredrik Winsnes og Magne Hoseth er alle borte fra troppen til Bulgaria-kampen i april.

Semb legger ikke skjul på at Flo er vraket.

- Flo er ikke tatt ut, han spilte sist kamp 12. mai og har hatt treningsforbud etter det. Hans skadde ankel er en årsak, men det er også en sportslig vurdering, sier Semb som likevel åpner døra for de vrakede spillerne etter tippeligarunden torsdag.

- Jeg kan ta ut en eller flere spillere seinere.

Tommy Svindal Larsen har spilt sentralt for Norge de siste kampene. Nå er han ute.

- En sportslig vurdering. Det er tøff konkurranse blant den typen midtbanespillere. Han likner på Winsnes og Bjarte, men Tommy har hatt en liten nedadgående kurver de siste kampene, sier Semb.

I tillegg til Lunde Arsheim røper Semb at også flere Viking-spillere var veldig aktuelle denne gangen: Erik Fuglestad og Erik Nevland.

- Begge to var med i vurderingen, men først og framst Nevland, sier Semb.

Roar Strand er tilbake på landslaget etter en skadepreget vår. Også Henning Berg er tilbake etter at han fikk fri for å spille for Blackburn i april.

Ole Gunnar Solskjær er operert og mister disse to kampene. Også Steffen Iversen er skadd. Inn kommer RBKs og Tippeligatoppscorer Frode Johnsen.

Her er troppen til VM-kvalifiseringen:
Målvakter:

Thomas Myhre, København

Morten Bakke, Molde

Backer:

Trond Andersen, Wimbledon

Christer Basma, Rosenborg

Henning Berg, Blackburn

Andre Bergdølmo, Ajax

Dan Eggen, Alaves

Erik Hoftun, Rosenborg

Vidar Riseth, 1860 München

Midtbane/spiss:

Bjarte Lunde Aarsheim, Viking

Eirik Bakke, Leeds

John Carew, Valencia

Thorstein Helstad, Brann

Frode Johnsen, Rosenborg

Øyvind Leonhardsen, Tottenham

Roar Strand, Rosenborg

Jo Tessem, Southampton

I FORM:</B> Bjarte Lunde Aarsheim var i troppen mot Nord-Irland i mars - og er tilbake etter en imponerende sesongstart.