Vraket til EM

Lina Olsson Rosenberg er ute av troppen. Monica Sandve kom med.

Vigdis Hårsaker, Tonje Larsen og Monica Sandve skal til håndball-VM. Lina Olsson Rosenberg og Karoline Dyhre Breivang ble vraket i dag.

- Det var et vanskelig valg, men de tre som er tatt ut har vist stor framgang. Når Tonje Larsen ga meg positivt svar, og Monica har vist kroppen tåler kjøret, var det mest hensiktsmessig å ta ut en angrepsspiller ved siden av. Da falt valget på venstrehendte Hårsaker, sier landslagssjef Marit Breivik til NTB.

Hårsakers venstrearm er spisskompetansen, og den ble trolig helt avgjørende etter at forsvarsspillerne Larsen/Sandve var tatt ut.

- Monica Sandve er også en stor ressurs på fart. Tonje har lang erfaring, og har den siste tiden vist større kapasitet i kamp og trening med Larvik. Hårsaker har også erfaring fra tidligere seniormesterskap, det var også en viktig faktor, mener Breivik.

Landslagssjefen legger til at Karoline Dyhre Breivang og Lina Olsson Rosenberg selvsagt er skuffet, men at begge er flinke til å se framover.

- Begge viser stor framgang, og ettersom håndballmesterskapene kommer hvert eneste år er det nok lettere for dem å fokusere på framtiden, sier Marit Breivik.

(NTB)

UTE OG INNE:</B> Lina Olsson Rosenberg fikk ikke plass, mens Monica Sandve (bak) fikk plass i siste liten.