Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket til OL - rømte til hoppkjæresten i USA

Tom Hildes tøffe tid.

PAR:  Tom Hilde har siden i vår vært sammen med Sarah Hendrickson (t.h.). Hun er verdens beste kvinnelige hopper. Nå tilbringer de tid sammen i USA, før hun reiser til OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PAR: Tom Hilde har siden i vår vært sammen med Sarah Hendrickson (t.h.). Hun er verdens beste kvinnelige hopper. Nå tilbringer de tid sammen i USA, før hun reiser til OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske OL-hopperne trener på Lillehammer denne uka. Samtidig er Tom Hilde (26) hos kjæresten Sarah Hendrickson (19) i USA.

Hilde ble vraket til lekene i Sotsji. Siste mulighet til å kvalifisere seg var under NM på Lillehammer forrige tirsdag.

Så tøff har uka vært at Hilde har bestemt seg for ikke å hoppe på 14 dager. Det betyr at han heller ikke er aktuell til verdenscuprennet i tyske Willingen til helga.

- Jeg skal trene teknisk og fysisk utenfor hoppbakken. Forhåpentligvis får jeg et klarere mentalt bilde av de tekniske detaljene jeg jobber med, skriver Hilde i en SMS til Dagbladet.

Teknikk og utstyr I går møttes OL-laget, med Anders Bardal i spissen, på Lillehammer. Fram til torsdag skal de hoppe to ganger hver dag, og få OL-fjærene til å bruse.

- Det handler om å justere teknikk og utstyr før vi reiser, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. At Hilde gjerne skulle vært en del av troppen, sier seg selv.

- De neste 12 timene etter NM var meget tøffe. Dagen etterpå møtte jeg trener Alexander Stöckl, og la en slagplan for hvordan jeg skal komme sterkere tilbake, skriver Hilde i SMS-en til Dagbladet.

For å få nedturen på avstand, dro han før helga til kjæresten Sarah Hendrickson i Park City i USA. Hun er verdens beste kvinnelige hopper, og har slitt med sitt, hun også.

OL-LAG:   Tom Hildes kjæreste, Sarah Hendrickson (i midten), rekker OL på hengende håret. Her sammen med to andre OL-klare hoppere fra USA, Jessica Jerome (t.v.) og Lindsey Van. Foto: NTB Scanpix
OL-LAG: Tom Hildes kjæreste, Sarah Hendrickson (i midten), rekker OL på hengende håret. Her sammen med to andre OL-klare hoppere fra USA, Jessica Jerome (t.v.) og Lindsey Van. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I august falt hun og pådro seg en kneskade i Oberstdorf i Tyskland. Nå rekker hun OL så vidt, med et siste «lykke til» fra sin norske hoppkjæreste.

- Ikke over Mens Sarah Hendrickson skal kjempe om gullmedalje, vil Tom Hilde bygge seg opp i det stille. Neste mål er verdenscupen i Falun 25. februar.

- Sesongen er på ingen måte over, skriver Hilde i SMS-en.

- Jeg har lyst til å konkurrere igjen i Falun etter OL. Men det vil bli gjort en vurdering av hoppingen min på trening før jeg eventuelt blir tatt ut.

Han fortsetter:

- Jeg er meget motivert for å vise god skihopping i de siste verdenscuprennene. Det samme gjelder i skiflygings-VM.

Overfor Dagbladet bekrefter Stöckl at han har godkjent Hildes USA-tur.

- Det er alltid tøft å gi en utøver beskjed om at han ikke kommer med. Men Tom tok det veldig fint. Han gikk rett bort til Daniel André Tande og gratulerte ham med plassen. Det står det respekt av.

Sikter høyt Ved å ta de beste hopperne ut av verdenscupen to helger på rad, sikter Norge høyt i OL. Samtidig er det en fallhøyde i dette. Lykkes ikke nordmennene i OL, har de lite å skylde på.

MER MUSKLER: Oddsen for at Tom Hilde ikke skulle komme til OL var høy før sesongen. Her viser han 2,7 kilo mer muskler, sammenliknet med sesongen i fjor, på Fuerteventura i oktober. Foto:Thomas Rasmus Skaug
MER MUSKLER: Oddsen for at Tom Hilde ikke skulle komme til OL var høy før sesongen. Her viser han 2,7 kilo mer muskler, sammenliknet med sesongen i fjor, på Fuerteventura i oktober. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Foruten nevnte Bardal og Tande, reiser Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta til lekene i Russland.

Stöckl ankom Lillehammer i går kveld.

Han sier:

- Vi tar nå en samling med flest mulig hopp. Den fysiske biten er på plass. Nå skal vi bygge laget, slik at alle drar i samme retning fram mot OL.

TRE ESSER: Bare Anders Bardal (i midten) har innfridd av de tre norske hoppessene denne sesongen. Tom Hilde til venstre, Anders Jacobsen til høyre. Her fra Lillehammer i desember. Foto: Tore Ulrik Bratland
TRE ESSER: Bare Anders Bardal (i midten) har innfridd av de tre norske hoppessene denne sesongen. Tom Hilde til venstre, Anders Jacobsen til høyre. Her fra Lillehammer i desember. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hele Norges coronakart