Ole Einar Bjørndalen:

Vraket til OL. Nå debuterer han i EM

Ole Einar Bjørndalen: - Motivasjonen min er det ikke noe å si på. Jeg kunne gått kretsrenn i morgen, jeg.

KLAR FOR MESTERSKAP: Ole Einar Bjørndalen klarte ikke å kvalifisere seg til sitt sjuende OL, men veteranen har likevel ikke gått sitt siste mesterskap i skiskyting. Neste uke debuterer 43-åringen i EM istedet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
KLAR FOR MESTERSKAP: Ole Einar Bjørndalen klarte ikke å kvalifisere seg til sitt sjuende OL, men veteranen har likevel ikke gått sitt siste mesterskap i skiskyting. Neste uke debuterer 43-åringen i EM istedet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan ikke ha vært enkelt, å se tidenes mestvinnende vinterolympier i øynene å si at han ikke får være med til de olympiske vinterlekene i Pyengchang - som ville vært Ole Einar Bjørndalens (43) sjuende OL.

Men det var altså beskjeden konstituert idrettssjef Per Arne Botnan måtte overlevere, sammen med fysisk trener Egil Kristiansen og skytetrener Sigfried Mazet.

Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abbee-Lund og Erlend Bjøntegaard er de seks OL-uttatte skiskyttergutta.

Les også: Dette er ingen vraking. Det er å ta Ole Einar på alvor som sportens største mann

Ole Einar Bjørndalen (43) har forlenget karrieren sin flere ganger:

Han skulle legge opp etter OL i Sotsji for fire år siden - men gull på sprinten og mixstafetten i Russland førte til at han siktet mot et karriereslutt i VM i Holmenkollen i 2016.

I Oslo for to år siden fikk han med seg både gull (stafett), to sølv (sprint og jaktstart) og bronse (fellesstart), så selv om han da hadde fylt 42 år, så var det ingen sportslig grunn for skiskytterlegenden å trekke seg tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer