Vraket til sitt eget beste

David Beckham satt og sturet på benken da Manchester United skjøt seg til kvart'n i Champions League i går. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Etter kampen avviste manager Alex Ferguson at vrakingen av England-kapteinen kom etter en ny konflikt mellom trener og spiller. Det var sannheten sist Beckham ble vraket, mot Leeds for et år siden.

- Jeg kikket på ham og tenkte han trengte hvile. Han må få tid til å finne seg selv igjen. David har spilt mye fotball i det siste, og en pause fra førstelaget kommer til å gjøre ham godt, sier Ferguson.

Skotten er veldig klar over spekulasjonene som begynte å spre seg da Beckham ikke var på laget mot Sturm Graz i går. Beckham har ikke overbevist den siste tida, og var en av spillerne som fikk unngjelde verbalt etter skandalekampen i Hellas sist uke.

- Han har fått mye dritt fra pressen før, så en hvilepause nå er bra for ham. Han synes det var helt greit å ikke spille, sier sir Alex.

Etter seieren i går havnet United på andreplass i gruppa etter Valenica. Det betyr at klubben må møte enten Real Madrid, Deportivo La Coruna og gruppe C-vinneren, enten Bayern München eller Arsenal. Trekningen skjer fredag.

- Det er ingen hodepine dersom vi møter Real Madrid, sier Ferguson vel vitende om at spanierne sendte klubben ut av cupen i fjor etter seier på Old Trafford.

- Det blir en vanskelig kvartfinale uansett hvem vi trekker.

Newcastle-spiller til Fulham

Enda en franskmann skriver under for Jean Tiganas Fulham. I går kveld diskuterte Alain Goma (28) en overgang til klubben som allerede i praksis er klare for opprykk til Premier League. Pris: 55 millioner kroner. - Vi ser fram til å ønske Alain velkommen, så fort han består legetesten, sier Fulham-direktør Michael Fiddy.

Celtic vil ha Ferdinand

34-årige Les Ferdinand er Bosman-spiller til sommeren. Nå varsler skotske Celtic at de gjerne overtar spissen. Celtic har bare tre spisser, og vil ha Ferdinand som spissreserve for Chris Sutton og Henke Larsson.

... og Arsenal sikler på Campbell

Han er ikke den eneste: Arsenal-manager Arsene Wenger vil gjerne hente Sol Campbell fra Tottenham. Også Campbell går gratis til sommeren, og Wenger har påtenkt Campbell den vanskelige jobben å erstatte stopperklippen Tony Adams. - Klart vi er interesset i Sol Campbell, han er en stor spiller. Det er opp til han å bestemme seg. Fordi han er gratis er nok alle klubbene i Premier League interesserte, sier Wenger.

Måtte gifte seg for å få spille for West Ham

Australske Hayden Foxe har flere ganger fått avslag på arbeidstillatelse i England. Dermed fikk han ikke spille for West Ham. Nå er alt i orden, etter at stopperen giftet seg med sin franske forlovede Fabienne. - Jeg fikk visum gjennom kona, fordi hun er EU-borger, sier 23-åringen som avviser at han bare giftet seg for å spille Premier League-fotball.

Viduka til Roma?

Leeds-spiss Mark Viduka innrømmer at han har hørt at serie A-klubben Roma skal være interessert i ham. Australieren har scoret 17 mål etter overgangen fra Celtic sist sommer. - Akkurat nå er Roma det beste laget i Italia, og den italienske serien er trolig den beste i verden. Men jeg er lykkelig i Leeds, sier han og innrømmer at Sør-Europa frister. - Jeg har alltid likt den fotballen de spiller i de landene. Og hvem hvet hva framtida bringer?

Everton rapper danske foran Molde

Den danske midtbanespilleren Brian Steen Nielsen var lenge aktuell for Molde. Nå lånes han ut fra AB til Everton i stedet. 32-åringen er for tida i Liverpool for å diskutere betingelser over en tremåneders periode. Hvis alt går i orden debuterer han borte mot Southampton lørdag.

  • Kilder: Sky Sports, The Sun, The Mirror, Soccernet, Reuters og PA.
VRAKET: David Beckham har ikke vært i toppform i det siste, som her mot Panathinaikos. I går ble han satt på benken.