KNUSTE ALLE: Timo André Bakken knuste alle i NM på Røros og i sprintprologen i Östersund i formiddag gjorde han det samme igjen. VM i Falun får han uansett ikke gå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KNUSTE ALLE: Timo André Bakken knuste alle i NM på Røros og i sprintprologen i Östersund i formiddag gjorde han det samme igjen. VM i Falun får han uansett ikke gå. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Vraket til VM - knuste hele verdenseliten i prologen i Östersund

- Skjønner at de ikke tok meg ut.

• Direkte 12.30: Følg verdenscupsprinten i Östersund!

ÖSTERSUND (Dagbladet): I formiddag har prologen for kvinner og menn gått i den omstridte sprintløypa i Östersund.

Kari Vikhagen Gjeitnes knuste alle i kvinnenes prolog, og også blant guttene ble det et relativt ubeskrevet norsk blad som var raskest av alle.

Timo André Bakken vant riktignok NM-sprinten på Røros for et par uker siden, men han har aldri vært en en sprintfinale i verdenscupen.

- Har ikke trent På de 1,2 kilometrene i formiddag var han uansett raskest av alle, selv om han ikke har trent i det hele tatt denne uka. Finske Tommi Ketelae og VM-reserve Sondre Turvoll Fossli var nærmest, henholdsvis 22/100 og 23/100 bak.

- Det føltes greit. Jeg var syk før NM og gikk bra der. Jeg har ikke trent denne uka her. Vi får se hvordan dette står seg, men hvis det ikke skjer noen uhell skal det gå bra, sier han til Dagbladet.

- Er du ute etter å vise at du burde vært tatt ut til VM?

- Ja, den løypa hadde passet meg bedre enn dette. Jeg viser at jeg er i form. Når det er sagt, så er det vanskelig å ta ut laget til Norge og jeg har aldri vært i en verdenscupfinale. Jeg skjønner at de ikke tok meg ut til VM. Alle de som er tatt ut har vunnet verdenscuprenn. Jeg er litt for urutinert. Men jeg viser at jeg hadde vært en bra erstatter.

Må ha god start Bakken poengterer samtidig at det kommer til å bli ytterste viktig med en god start i utslagsrundene som starter klokka 12.30.

- Det er greit å være topp tre fra start og så være topp to før den siste bakken og så først på toppen. Den som er først opp til innspurten vinner uansett, bortsett fra hvis det er Pellegrino, for han kan jo ikke stake. Han er best oppover, sier Bakken.

Eirik Brandsdal, som hadde åttende best tid, og var 1.64 bak lagkompisen i prologen, sier at småfeil kan bli helt avgjørende i den korte løypa i Östersund.

- Jeg er fornøyd. Løypa er så kort så man rekker ikke å tenke så mye og gjøre noe annet enn å gå maks. Små feil blir utslagsgivende sekundmessig, sier han til Dagbladet.

- Hva blir avgjørende i utslagsrundene?

- Starten, den er helt klart avgjørende. Den som kommer først ut skal bli vanskelig å gå forbi når det skiller på sekundnivå.

Startraske nordmenn - Hvem har størst fordel av det?

- Jeg vet at Sondre (Turvoll Fossli) er rask fra start, Timo også. De to blir vanskelig å slå. Men det blir moro.

Her er plasseringene på de andre nordmennene i prologen:

Pål Golberg (6), Tomas Northug (7), Pål Trøan Aune (14), Ola Vigen Hattestad (16), Vegard Bjerkreim Nilsen (23), Finn Hågen Krogh (24), Emil Nyeng (39, ikke videre).

• Utslagsrundene starter klokka 12.30 og sendes på NRK1.