Vraket til VM

Marit Malm Frafjord er ikke i VM-troppen til Norge. Emilie Hegh Arntzen er derimot tilbake i håndballjentenes tropp til VM i Spania i desember. Der slipper Norge å møte Cristina Neagu.

UTE: Marit Malm Frafjord er ikke i VM-troppen. Foto: NTB
UTE: Marit Malm Frafjord er ikke i VM-troppen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte sitt uttak tirsdag. Arntzen ble vraket i OL-uttaket og var i Japan som reserve i sommer da Norge tok bronse. Hun reiste så til ny klubbtilværelse i Bucuresti (Romania).

– Det er ingen tvil om at hun opplevde det (OL-vrakingen) som et tøft slag i trynet, men også som en tankevekker og en motivasjon. Hun har gjort en veldig god sesong så langt i Bucuresti, sier Hergeirsson om Arntzen.

– Hun kommer til å få midtforsvarsansvar og være en veldig hardtskytende bakspiller, la han til.

Unngår Romania-stjerne

Kasakhstan, Iran og Romania er norske motstandere i VMs gruppespill. De to førstnevnte er ikke så gode, og det betyr to overlegne norske seirer.

Rumenerne spiller VM uten sin storstjerne Neagu. Hun har tatt et hvileår fra landslaget. Hennes forfall vil hemme Romania svært mye.

VM-spilles i perioden 1.-19. desember. Det deltar 32 lag for første gang.

Frafjord ute

Hos Norge ble strekveteranen Marit Malm Frafjord vraket. Hun har gitt beskjed om at hun slutter som håndballspiller på toppnivå til sommeren. Overraskelsen Maren Aardahl er inne på linja.

– Marit Malm Frafjord er en av de beste spillerne i norsk og internasjonal håndball. Vi er ved et veiskille, og om snaue tre år er det OL. Vi har hatt en dialog, og hun ville gjerne være med, men vi har begynt å jobbe med kvalifiseringen til OL om tre år. Det er begrunnelsen, sa Hergeirsson.

Troppen:

Målvakter: Silje Solberg (Györ), Katrine Lunde (Vipers). Reserve: Rikke Granlund (Chambray Touraine).

Bakspillere: Henny Ella Reistad (Esbjerg), Emilie Hegh Arntzen (Bucuresti), Veronica Egebakken Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Nora Mørk (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Högdahl (Viborg), Kristine Breistøl (Esbjerg).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg). Reserve: Emilie Hovden (Storhamar).

Strekspillere: Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Maren Aardahl (Odense).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer