Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket Tippeligaen til fordel for spill i 4. divisjon

Mads Dahm skal hjelpe favorittklubben Lyn tilbake til toppen.

KLUBBSPILLER: Mads Dahm hadde tilbud både fra en tippeligaklubb og klubber i Tyskland, USA og i engelsk Championship, men valgte å returnere til gamleklubben Lyn. Det gleder trener Finn Bredo Olsen (t.h.).Foto: Lyn Fotball
KLUBBSPILLER: Mads Dahm hadde tilbud både fra en tippeligaklubb og klubber i Tyskland, USA og i engelsk Championship, men valgte å returnere til gamleklubben Lyn. Det gleder trener Finn Bredo Olsen (t.h.).Foto: Lyn Fotball Vis mer

(Dagbladet): Stoppertalentet Mads Dahm (22) sto last og brast ved Lyn helt fram til konkursen i fjor sommer, og bidro sågar med penger fra egen lomme i håp om å berge favorittklubben.

Da den tradisjonsrike osloklubben ikke klarte å redde toppfotballtilværelsen, ble Dahm gjenforent med gamletrener Henning Berg i Lillestrøm, hvor han skrev en kortidskontrakt ut 2010-sesongen.

Det har ikke manglet på tilbud foran årets sesong. Han har takket nei til en tippeligaklubb, og det har også vært interesse fra Tyskland, MLS i USA og engelks Championship.

Likevel valgte han å returnere til gamleklubben Lyn, som i 2011 starter sin nye tilværelse i 4. divisjon. 22-åringen har skrevet under på en amatørkontrakt med klubben uten noen tidsmessig binding eller begrensning, og ved siden av fotball skal han studere jus. I tillegg vil han få en kommersiell rolle i Lyns organisasjon, melder Lyn i en pressemelding.

- Jeg har hele tiden sagt hvor jeg har hjertet mitt, og det er i Lyn. Det er her jeg har vokst opp, det er klubben til hele familien min, og hvis jeg kan bidra til at veien tilbake til eliteserien blir litt kortere, så skal det bli meg en sann ære, sier Dahm.

- Kanonlag med lokal forankring - Jeg er først og fremst spiller, og jeg gleder meg til å spille med mine nye lagkamerater og ikke minst med Finn Bredo Olsen som hovedtrener.  Han kjenner jeg godt fra tidligere som en seriøs, hardtarbeidende trener, som alltid har en gjennomtenkt plan. Jeg tror vi har et kanonlag i år, og vi har en spillegruppe med lokal forankring, som er utrolig glade i Lyn, og som virkelig skal kjempe knallhardt for å rykke opp, fortsetter han.

Dahm har takket ja i den tro at han skal være med på en reise oppover i divisjonssystemet med «nye» Lyn. Denne sesongen er opprykk til 3. divisjon et minimumskrav.

- Det som skjer i Lyn nå var det mest inspirerende og motiverende alternativet for meg. Jeg har veldig tro på den nye organisasjonen i Lyn, og jeg tror modellen Lyn Fotball har valgt er den riktige veien å gå. På grunn av klubbens lange og stolte historie ligger det fundament til rette som gjør det mulig for Lyn å komme tilbake blant de beste igjen. Hadde jeg ikke hatt tro på det vi driver med hadde jeg neppe kunnet forsvare å være med på det, sier han.

Dahm har 50 obligatoriske kamper for Lyn og har spilt én U19- og to U21-landskamper for Norge. I dag var han på plass i midtforsvaret da Grüner ble slått med 3 - 0 på Kringsjå i en treningskamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling