UTE I KULDA: Benni McCarthy har 31 mål på 79 landskamper, men får ikke være med i VM på hjemmebane. Foto:  REUTERS/Siphiwe Sibeko
UTE I KULDA: Benni McCarthy har 31 mål på 79 landskamper, men får ikke være med i VM på hjemmebane. Foto: REUTERS/Siphiwe SibekoVis mer

Vraket toppscorer McCarthy til VM på hjemmebane

Sør-Afrika overrasket med uttaket.

||| Sør-Afrikas mestscorende spiller, Benni McCarthy, er vraket fra troppen til VM-sluttspillet på hjemmebane. Vrakingen av McCarthy var den store overraskelsen da landslagssjef Carlos Alberto Parreira presenterte sin endelige 23-mannstropp i Johannesburg tirsdag.

Da West Ham-spissen ankom VM-oppkjøringsleiren ble han kritisert for å være ute av form. Forsvarsspilleren Bryce Moon og målvakten Rowen Fernandez kom heller ikke med i troppen.

- Vi har bare lov til å ta med 23 spillere, men jeg takker dere for innsatsen og holdningene deres, sa Oliveira om den vrakede trioen. Benni McCarthy har scoret 31 mål på 79 landskamper.

Han spilte i VM-sluttspillet i 1998 og 2002, men har ofte vært i konflikt med landslagsledelsen. To ganger har han trukket seg fra landslaget fordi han har prioritert klubbfotballen.

(NTB)