Vraket TV-jobb for å jobbe med Carlsen

- Det var ikke vanskelig.

HAR DRØMMEJOBBEN: Jon Ludvig Hammer hadde et lett valg med å vrake TV 2 da han ble bedt om å være sekundant for Magnus Carlsen under VM-kampen i Russland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR DRØMMEJOBBEN: Jon Ludvig Hammer hadde et lett valg med å vrake TV 2 da han ble bedt om å være sekundant for Magnus Carlsen under VM-kampen i Russland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Jon Ludvig Hammer har fått mye skryt for jobben som TV 2s sjakkekspert under Magnus Carlsens turneringer det siste året. Før VM-kampen mot Vishy Anand måtte Norges nest beste sjakkspiller velge mellom TV-arbeid og det å være en del av barndomskompisens støtteapparat.

- Det var ikke vanskelig. Å være sekundant var absolutt høyest på ønskelisten, forteller Hammer til Dagbladet.

Blir ikke større Vi møter 24-åringen med de karakteristiske krøllene og den sjarmerende talefeilen på kontoret til Carlsen-manager Espen Agdestein i Oslo sentrum. På sedvanlig energisk vis prater Hammer om hvordan han forberedte bestemte åpninger dag etter dag under VM i India. De fikk Carlsen levert ferdig analysert til frokosten. Etter at Carlsens maktdemonstrasjon var et faktum, trakk det norske sjakkfenomenet fram nettopp Hammers bidrag som en viktig suksessfaktor.

Hammer innrømmer lett at jobben betyr mye for ham.

- Jeg tror en VM-match er noe av det største en sjakkspiller kan være med på. Det er ingenting som kan sammenlignes med det. I hvert fall ikke nå som vi har så stor interesse rundt sjakken i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer