Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vraket Vegards trenings-dagbok

Vegard Ulvangs treningsdagbok på data ble for dyr og dårlig da Olympiatoppen i vår ba om tilbud på slike. I dag tester de norske langrennsløperne for første gang den norsk-danske treningsdagboka Olympiatoppen foretrakk isteden - og fikk helt gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble bomtur da Ulvang i vår presenterte opplegget sitt for Bjørge Stensbøl & co.

- Vi var nede og demonstrerte prosjeket vårt for dem. Men de likte det ikke. Ellers er vi gode venner, sier Vegard Ulvang til Dagbladet.

Gjennom ti år har Ulvang drevet med treningsføring på data. Gjennom firmaet Sportssys presenterte han og samarbeidspartner Sigmund Hov Moen datatreningsdagboka si for blant annet Stensbøl.

- Sjøl hadde jeg stor sans for den, men ekspertgruppa vår med IT-folk og landslagstrenere anbefalte den andre, sier Stensbøl.

- For dyr

Ulvangs treningsdagbok var ikke mye dårligere enn løsningen Olympiatoppen falt ned på. Som Sandefjords Blad skrev i går, fikk firmaet SportOffice - et samarbeidsprosjekt mellom tre IT-selskaper fra Sandefjord, Tønsberg og Danmark - tilslaget.

- IT-ekspertene våre mente dette programmet var mer framtidsrettet. Dessuten var det betydelig prisforskjell, sier Stensbøl.

- Ulvangs treningsdagbok ble for dyr?

- Ja, den ble for dyr.

Testet sjøl

Olympiatoppen ønsker å samkjøre flere av toppidrettsutøvernes føring av treningsdagbøker for slik å hente ut kunnskap på tvers av idrettene mer effektivt. Derfor tok de i vår beslutningen om å etablere en sentral treningsdagbok med et basisprogram som kunne tilpasses alle idretter.

- SportOffice kom veldig seint inn i anbudsrunden, sier Stensbøl. Faktisk så seint at mesteparten av utviklingsarbeidet gjensto.

- Derfor ble det en spesiell økonomi i dette. De tilbød oss programmet gratis. Så skulle vi sjøl stå for bearbeidinga inn mot hver idrett, sier Stensbøl.

I sommer har utvalgte utøvere testet opplegget.

- Nå er det klart for bruk. Langrennsløperne begynner i dag, sier Stensbøl.

Gir seg ikke

Programmet inneholder det meste: planleggingsmodul, årsplaner, ukeplaner, periodeplaner, øktplaner, statistikker, analyseverktøy og øvelsesbibliotek. Med den nye løsningen kan utøvere oppdatere treningsdagboka si via internett.

- I første omgang er den tilpasset individuelle idretter. Først og fremst idretter som skal til OL i Salt Lake City, sier Stensbøl.

Og Ulvang, han gir seg ikke sjøl om prestisjekunden Olympiatoppen gikk tapt. Treningsdagboka hans kan ende opp både her og der - for eksempel hos utøvere utenlands?

- Vi får se. Mye kan skje i løpet av en stund, sier Ulvang.

DATA-VETERAN: Allerede i 1991 begynte Vegard Ulvang å interessere seg for treningsdagbok på data. Han har samarbeidet tett med Sigmund Hov Moen.