SKUFFET: Matthias Vilhjalmsson var skuffet over å bli vraket. Og han var skuffet over Celtic-supporterne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SKUFFET: Matthias Vilhjalmsson var skuffet over å bli vraket. Og han var skuffet over Celtic-supporterne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

Celtic - Rosenborg 0-0

Vraket Vilhjálmsson lite imponert over Celtic-fansen

- Stemningen overrasket meg, sier Rosenborg-angriperen, som tror den blir bedre i returkampen på Lerkendal.

Celtic - Rosenborg 0-0

GLASGOW (Dagbladet): Rosenborg framsto som et godt, internasjonalt lag da de spilte 0-0 mot Celtic i går kveld. For Matthías Vilhjálmsson fortonte kvelden seg med blandede følelser.

Først ble Rosenborgs toppscorer i Eliteserien vraket fra startelleveren. Da han kom inn for Yann-Erik de Lanlay ti minutter før slutt, pådro han seg gult kort etter 20 sekunder.

Og som om ikke det var nok: Den islandske 30-åringen var skuffet over stemningen på Celtic Park.

- Den overrasket meg. Jeg trodde den skulle være mye bedre. Det var kanskje fordi vi spilte så godt, sier han til Dagbladet.

Berømt

Celtic Park tar 60 000 tilskuere og er en berømt arena i fotballverden. Uansett om du spiller for Barcelona eller Bayern München, gleder de fleste seg til å komme hit. Men Vilhjálmsson - som hadde god tid til å ta innover seg atmosfæren som innbytter - er ikke imponert.

NESTEN FULLT: Matthías Vilhjálmsson hadde forventet seg mer av Celtic-supporterne. En liten seksjon med bannlyste supportere fra Green Brigade sto tom. Foto: NTB Scanpix
NESTEN FULLT: Matthías Vilhjálmsson hadde forventet seg mer av Celtic-supporterne. En liten seksjon med bannlyste supportere fra Green Brigade sto tom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Publikum så kanskje for seg at Celtic skulle kjøre over oss. Det klarte de ikke. Da ble de muligens irritert og vendte seg mot sine egne.

Stadion var så å si full, bortsett fra seksjonen med supportere som kaller seg for Green Brigade. Her sto 900 plasser tomme. Årsaken var paramilitære bannere, blant annet til støtte for IRA, i forrige kamp mot Linfield. Den generelle oppførselen var også uakseptabel.

Dette kan ha gjort at stemningen ikke var på kokepunktet i går kveld. Flere Celtic-supportere kritiserte også «stillheten» på sosiale medier.

- Jeg tror det blir bedre på Lerkendal i neste uke. Jeg synes vi har de beste supporterne i Skandinavia. Da jeg varmet opp, kunne jeg høre dem som var her godt, forteller Vilhjálmsson

Skuffet

30-åringen innrømmer at han ble skuffet da han fikk vite laget mot Celtic, en kamp i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League.

Flere eksperter - blant andre Jesper Mathisen på TV 2 - mente på forhånd at trener Kåre Ingebrigtsen burde vraket Nicklas Bendtner for Vilhjálmsson. Men i går var Bendtner god. Han så rett og slett ut til å trives på jobb.

Vilhjálmsson sier:

FRUSTRASJON: Den skotske storavisa Daily Record har fortvilte Celtic-spillere på trykk i dag.
FRUSTRASJON: Den skotske storavisa Daily Record har fortvilte Celtic-spillere på trykk i dag. Vis mer

- Du blir skuffet når du ikke får spille. Men jeg lar ikke det gå utover gutta, de andre gjorde en kjempekamp.

- Fikk du en begrunnelse for hvorfor du ikke startet?

- Nei, ikke noe særlig. Jeg vet at Kåre tar ut det laget han mener er best. Jeg har fått en begrunnelse tidligere. Det er sikkert noe liknende nå.

- Og den er ...?

- Det vil jeg holde for meg selv.

Vilhjálmsson beskriver det som en «deilig følelse» da hjemmepublikum begynte å pipe mot sine egne i går kveld. Men han tar ingenting for gitt, selv om det er fordel Rosenborg før returkampen onsdag.

- Det er 50-50. De blir sikkert bedre i løpet av en uke. Og de får tilbake noen spillere.

Fornøyd

Trener Ingebrigtsen var fornøyd da han forlot Celtic Park i går kveld. Ikke minst fordi Rosenborg viste at de har Champions League-nivået inne.

- Vi har ikke vært i gruppespillet på en stund. Alle gjorde en fantastisk innsats i dag.

Han kunne tatt for seg spiller for spiller. Om Bendtner - som TV 2-Mathisen mener burde vært vraket - sier han:

- Han var klasse. Det er helt rått. Han gjorde det vi ba ham om - å holde på ballen. Motstanderen tatt i betraktning kan det ha vært hans beste kamp. Det var en strålende match av Nicklas.

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med 0-0 på Celtic Park. Ikke minst på grunn av prestasjonen bak resultatet. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med 0-0 på Celtic Park. Ikke minst på grunn av prestasjonen bak resultatet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Yann-Erik de Lanlay hadde trolig kampens største sjanse da drøye timen var gått. Et nydelig Rosenborg-angrep endte med at han skjøt over fra kloss hold.

- Det kan nok stemme at det var kampens største sjanse. Jeg skulle gjerne sett den gå i mål. Jeg fikk en god ball og tok et touch. Jeg tenkte at noen kom bak meg, og at jeg måtte avslutte fort. Det tror jeg gjorde at ballen gikk to centimeter over tverrliggeren.

Kantspilleren fortsetter:

- Hvis jeg hadde hatt litt mer ro, så hadde jeg nok scoret. Søren, det er marginer. Men sånn er det.