Vrakgods ble storscorere

BODØ (Dagbladet): Tommy Bergersen og Bengt Sæternes var B-spillere og benkeslitere i Viking. Etter 96-sesongen orket de ikke mer. Ferden gikk fra Viking og Stavanger - til Bodø og Glimt. I dag er Tommy toppscorer i Tippeligaen, med Bengt hakk i hæl.

På seks kamper har ranværingen Tommy scoret like mange ganger. Dermed står han likt med Rosenborgs John Carew (som har spilt én kamp mer).

- Jeg flirte godt da Carew ble fratatt målet mot Odd. Helt korrekt, mener Tommy.

Rekkekollega, Egersund-gutten Bengt, har bare Tommy og John Carew og to andre foran seg. Bengt har scoret fire mål.

Straffeeksperten Tommy (27) har ingen tro på at han troner øverst på lista når sesongen er over. Derimot ønsker han å forære kompisen Bengt (25) straffer:

Prestisje

- Avtalen er at Bengt skal få sette de mindre avgjørende straffene. Det er prestisjetungt for Glimt å få toppscoreren, mener Tommy.

Glimt har fått fire straffer på de seks første kampene, men Tommy mener det burde vært tre- fire til:

- For eksempel da jeg ble grisefelt av Vålerengas Kjetil Rekdal. Straffe der hadde betydd ytterligere to Glimt-poeng i stedet for 0- 0 og bare ett, slår Tommy fast.

Glimt har likevel startet friskt, med braktap mot Stabæk som eneste feilskjær. Søndag ble serieleder Brann slått på Aspmyra. Nå venter de andre gullkandidatene, Molde og Rosenborg.

Viking-vrakgods

- Vinner vi de kampene, må vi vel regnes blant medaljekandidatene? undres Glimt-spissene. Sjøl har Tommy som mål å score mer enn i fjor (ni).

For tre og et halvt år siden slet begge benken under Viking-trener Poul Andreassen. Tommy spilte bare B-kamper i 1996-sesongen. Andreassen likte ikke spillestilen hans.

- Jeg fikk gå til Bodø/Glimt for et par hundre tusen kroner, sier Tommy.

Bengt Sæternes var reserve for Egil Østenstad og slapp sjelden til. Bengt gikk til Odd, og ble observert av Glimt. Tommy Bergersen rådet Glimt til å kjøpe Bengt.