Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vrakingen av Rio var kun sportslig begrunnet

Hodgson sier det var en tøff telefon å ta.

VRAKET RIO: Roy Hodgson forklarte i dag hvorfor han droppet Rio Ferdinand og tok med John Terry i den engelske EM-troppen. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/ NTB scanpix
VRAKET RIO: Roy Hodgson forklarte i dag hvorfor han droppet Rio Ferdinand og tok med John Terry i den engelske EM-troppen. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/ NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rio Ferdinand ble som forhåndsvarslet utelatt fra den engelske EM-troppen. Og selv om avgjørelsen var kjent før Hodgson i ettermiddag møtte pressen for å snakke om uttaket, dreide det overveiende flertallet av spørsmålene seg om nettopp Ferdinand.

Landslagssjef Roy Hodgson hevder det er en ren sportslig avgjørelse som ligger til grunn for vrakingen.

- Jeg måtte gjøre en sportslig avgjørelse basert på hva jeg har sett de siste månedene. På rent sportslig grunnlag ville jeg ha folk som (Phil) Jones i troppen, som balanserer ting for meg med tanke på Kyle Walkers fravær.

Hodgson måtte gang på gang svare journalistene at konflikten mellom Ferdinand og John Terry ikke har påvirket avgjørelsen hans.

Han fortalte også at han syntes det var vanskelig å gi United-spilleren beskjeden om at han ikke ville få være med.

- Det var en vanskelig telefon å ta. Jeg håper bare Rio kan akseptere beslutningen min, sier Hodgson. Han var naturligvis skuffet, han vil selvsagt spille for England. Men han tok det veldig fint, og ønsket både meg og troppen lykke til.

Utsatte samtalene Hodgson har snakket med både John Terry og Rio Ferdinand, slik han tidlig varslet at han ville gjøre.

VALGT OG VRAKET: Rio Ferdinand er ikke med til EM, det er John Terry. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB scanpix
VALGT OG VRAKET: Rio Ferdinand er ikke med til EM, det er John Terry. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Jeg snakket med begge, det måtte jeg gjøre. Jeg ventet til etter siste kamp i sesongen, for det kunne være det ikke ble nødvendig på grunn av en skade eller noe slikt. Men jeg har snakket med begge de siste dagene og forklart hvorfor jeg kom til den beslutningen jeg gjorde, sier han.

John Terry har en ventende rettssak der han er tiltalt for rasistiske ytringer mot Ferdinands bror, og skal møte i retten i juli etter EM-sluttspillet.

- Rettssaken er selvsagt svært vanskelig for ham, men vi må gå ut fra at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Jeg ble gitt frihet til å ta mine valg. Jeg visste at folk ville heve øyenbrynene. Jeg valgte ham fordi jeg mener han er rett mann for jobben og håper han vil hjelpe oss å vinne kamper, sier Hodgson.

Trofast mot kvaliktroppen Han sier også at han er klar over at United-manager Alex Ferguson har nevnt at Rio Ferdinand ville ha problemer med å fullføre det tette kampprogrammet i EM, men at han ikke ville sett på det som et problem.

Hodgson påpeker også at Ferdinand ikke har spilt regelmessig for England de siste årene.

- Jeg har tatt over ansvaret for troppen til Fabio Capello som har kvalifisert seg til EM. Jeg ville, så langt som mulig, være trofast mot den troppen som har gjort jobben, sier Hodgson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling